Jyväskylän Kiri Logo

Turnausennakko

Pelikausi käyntiin!

Paljon on virrannut vettä Tourujoessa sen jälkeen, kun nykyinen Jyväskylän Kiri perustettiin 9.7.2020. Siitä asti on ollut kirkkaana mielessä, että ensimmäinen askel ylöspäin on pelata Ykköspesiksessä. Se askel otettiin vihdoin syyskuussa ja nyt sitten ollaan uusilla areenoilla, new stageilla. Pelipaita on vielä entinen ja areena sijaitsee niinkin meritoituneessa pesiskaupungissa kuin Kotkassa, kun sunnuntaina Kiri kirmaa ensimmäiset kaksi kertaa kiilaan.

Oma fokus

Lokakuusta asti on joukkueena painettu ja saatu kovasti asioita eteenpäin, mutta edes peili ei kerro totuutta. Sen kertoo tulostaulu, kun vastassa on mitat täyttävä ja itsekin voittamista hamuava pesäpallojoukkue. Taustat on syksyllä tehty sillä tavalla, että yhtään vastustajaa vastaan ei tarvitse lähteä tavoittelemaan kakkossijaa ja joukkue valmistautunut sellaisella pieteetillä, että peli saattaa olla paikoitellen jopa laadukasta ykköspesispesäpalloa.

Kiri uusiutui syksyllä sen verran, että ensimmäiset pelit ovat osaltaan pelipaikkojen ja roolien hakemista, pelituntuman etsimistä ja taktisten asioiden sisäänajoa. Viime kauden runkomiehistä on pois vain Joni Karppanen, mutta kun tilalle pukkasi äijiä erityisesti polttolinjaan, pelinjohto hakee ensimmäisistä otteluista kokemuksia ja oikeita koostumuksia. Herrat Miikka Matikka, Lasse Saraluoto ja Aleksi Karttunen pukevat varmuudella sinivalkeaa päälle ja ottavat paikkansa kokoonpanosta jo sunnuntaina, Jere Paanasen ja Ville Vierimaan osalta aloitusta saatetaan joutua odottelemaan vielä seuraaviin koitoksiin. Kuten yltä käy ilmi, flunssa-aalto ei ole tammikuussa yllättävä asia, mutta harmittava se on – ihan täydestä pakasta pelinjohtaja Karttunen ei pääse korttejaan nostamaan.

Vastustajat

Näihin asioihin ei ole tietenkään tässä vaiheessa prioriteettina keskitytty, mutta vastustajatkin siellä kentällä on. Ensin (klo 13.30) Kouvolan Pallonlyöjien loistavan juniorihautomon helmet, eli KPL:n kakkosjoukkue. Koplan kokoonpanoa on turha arvuutella tarkkaan, koska miehiä (tai poikia) voi tulla mukaan ylhäältä, alhaalta ja sivulta. KPL on nuori, nälkäinen ja hyvin valmennettu joukkue, taisteli jo viime kesänä Ykköspesiksen kärkisijoilla. Oikein sopiva mittari meille tähän alkuun.

Turnauksen toisessa ottelussa (klo 17.30) kohdataan Haminan Palloilijat, jonka ainoana tavoitteena on nousu. Tästä pelistä meille jää muistijälkenä se vaatimustaso, millä pelin pitää olla, jos mieli Ykköspesiksessä menestyä. HP vilisee nimimiehiä, mutta ei niitä lähdetä kumartelemaan, vaan kaatamaan.

Odotukset

Neljä jaksovoittoa on tavoite, mutta toteutuessaan yllätys. Neljä jaksotappiota olisi kova pettymys. Kaikki tuolta väliltä voidaan hyväksyä, jos pelissä toteutuvat ne tavoitteet, mitä lauantaina pelinjohdon toimesta turnaukselle asetetaan.

Ottelut näkyvät parhaiten livenä Ruonalan hallissa Kotkassa. Toissijaista seurantatapaa esimerkiksi atk-laitteita hyväksikäyttäen selvittelee niin järjestäjä kuin meidän omat nörttimmekin. Seuratkaa somekanaviamme, tiedotamme kun tiedämme.

Scroll to Top