Jyväskylän Kiri Logo

Hippoksen stadionilla konsertti

Jyväskyläläinen mieskuoro Seminaarinmäen mieslaulajat, tutummin Semmarit esiintyy perjantaina 11. elokuuta pesäpallon erikoiseura Kirin järjestämässä ulkolavakonsertissa Jyväskylän Hippoksella. Luvassa on kuulemma uutta ja vanhempaa Semmarit-musiikkia.

– On pieni mahdollisuus, että konsertissa kuullaan jotain ennenkuulumatonta vaikka yleensä kantaesitykset onkin esitetty konserteissa, kuoron mediayhteyksiä hoitava Jyrki Vihriälä kertoo.

Vihriälä kertoo myös, että kuoro on aiemmin esiintynyt pesisstadionilla kahdesti, Seinäjoella ja Alajärvellä.

– Uusi, hieno stadion Hippoksella tarjoaa mainiot olosuhteet konsertille. Ehkä päästään jopa lyömään ja heittämään palloa. Meillähän on kuorossa laulajia, joilla on pesistaustaa, kuten Tuukka Saarikoski ja Joel Linna (Kiri-ikoni Markus Linnan veli).

Semmarit on kesän aikana nähty studiossa, ja kuoro jatkaa äänityksiä syksyllä. Syyskuussa Semmarit suuntaa Viroon, jossa on luvassa kolme konserttia ja ainakin yksi biisi viroksi esitettynä.

– Perjantain konsertin kesto on noin kaksi tuntia väliaikoineen. Kannattaa tulla Hippokselle, me ainakin olemme hyvillä mielin esiintymässä. Tämä on kuitenkin harvinaista herkkua jyväskyläläisille, kuoron keikkamyynnistä vastaava Mikko Miettinen kertoo.

Semmarit, on vuonna 1989 perustettu jyväskyläläinen mieskuoro. Ryhmän musiikki ei ole tavanomaista mieskuorolaulua, vaan se on alkuvuosien idealleen uskollisesti rikkonut jo viidellä vuosikymmenellä kuoromusiikin rajoja. Semmarit-shown ytimessä on huumori, vauhdikkuus sekä kipeiden aiheidenkin käsitteleminen musiikin keinoin.

Semmareissa laulaa noin 20 jäsentä ja showta tukee nelihenkinen lavatekniikkaryhmä. Kuoroa on alusta alkaen johtanut multialainen kakkosbasso, rehtori Reima Viitala.

Jyväskylän Kiri on ryhtynyt hyödyntämään kaupungin uutta pesäpallostadionia monin tavoin. Matti Nykäsestä kertova Elämä on laiffii -musiikkinäytelmä nähtiin ja kuultiin Hippoksella 17. heinäkuuta.

Scroll to Top