Jyväskylän Kiri Logo

Runko kasassa ensi kaudelle!

Jyväskylän Kirin ensimmäinen ykköspesiskausi päättyi runkosarjaan jo yli kolme viikkoa sitten. Niinpä seurajohdolla on ollut aikaa raapustaa paperille kirjaimia, numeroita, pisteitä ja pilkkuja sekä neuvotella näiden järjestys myös vastapuolta miellyttävään muotoon.

Kiri on siis solminut tässä kohtaa 12 pelaajasopimusta, joista osa peräti 10 on kaudella 2023 Kiriä edustaneiden urheilijoiden kanssa. Osa sopimuksista jatkui automaattisesti viime kaudesta, osa on käytettyjä sopimusoptioita ja joukossa on myös kokonaan uusia pelaajasopimuksia. Neuvottelut jatkuvat edelleen aktiivisesti niin jatkosopimusten, uusien vahvistusten kuin myös valmennusjohdon sopimusten laatimiseksi. Alla sanalliset esittelyt sopimuksella kiinnitetyistä.

Kiri kaudella 2024 – runko aakkosjärjestyksessä:

 

Atte Brandt: Kirin kasvatti, kauden 2022 Ykköspesiksen lyöjätilaston voittaja palasi kesken kuluneen kesän Hippokselle ja jatkaa Kirissä kauden 2025 loppuun saakka. 26-vuotias, superpesiskokemusta neljältä ja ykköspesiksestä seitsemältä kaudelta omaava Brandt tulee olemaan joukkueen tärkeimpiä kotiuttajia.

Kimmo Carlson: Kirin kasvatti, uuden Kirin paidassa yhtä vaille kaikki ottelut pelannut seuraikoni ja joukkueen kapteeni jatkaa Kirissä optiovuotensa eli kauden 2024 loppuun. 290 superpesisottelua + Itä – Lännet Suomen huipulla nähnyt 36-vuotias Carlson tuo joukkueeseen vaatimustason päivittäiseen tekemiseen ja esimerkin urheilullisuuteen.

Elias Elonheimo: 18-vuotias, Kiri-Junioreiden kasvatti, ensimmäisen kautensa Ykköspesiksessä kuluneena pelannut ”Jenkki” jatkaa Kirissä, kuten heinäkuun alussa uutisoimme. Eliaksen kova käsi toi läpimurron uudelle sarjatasolle ulkopelin kautta ja ensi kesänä samaa odotetaan myös sisäpelissä pienemmällä numerolla.

Aleksi Karttunen: 25-vuotias Kirin kasvatti hätyytteli kuluneena kesänä lyöjätilaston kärkisijoja ensimmäisellä kaudellaan jokeripaidassa. Mennyt kausi toi myös henkilökohtaisen ennätyksen lyödyissä juoksuissa ja ”Vexeli” palkittiinkin joukkueen parhaana sisäpelaajana. Aleksi pelaa Kirissä sopimuksensa optiokauden 2024 ja lyö miestä kotiin entistä monipuolisemmin.

Taneli Lassila: 24-vuotias Taneli pelasi toisen kautensa Kirin lukkarina ja otti myös paikkansa ykköskärjessä, moneen rooliin sopeutuen. Nuoreen ikäänsä Taneli on ehtinyt pelata Superpesistä jo kolmella ja Ykköspesistä neljällä eri kaudella. Tanelin sopimuksen optiovuosi 2024 käytetään molemmin puolisesti tyytyväisenä hyristen.

Miikka Matikka: 36-vuotias ”Mizi” pelasi mailan varressa huikean kauden. Palkittiin joukkueen tärkeimpänä pelaajana, voitti koko sarjan kärkilyöntitilaston ja edusti Ykköspesiksen Itä-Lännessä kentän parhaana pelaajana. Pesiksessä kaiken nähnyt, Jyväskylään kiintynyt Matikka pelaa sopimuksensa jälkimmäisen kauden 2024 Kirissä.

Niklas Moilanen: 18-vuotias Kiri-Junioreiden kasvatti teki odotetun läpimurron räpyläpuolen kokoonpanoon ja kiinnitti kypsillä esityksillään myös B-junioreiden Itä-Länsi -valitsijoiden huomion pelaten Sotkamossa arvo-ottelun kovaäänisen fanijoukon kannustamana. ”Nikke” on pelannut Kirin kaikki kolme kautta isossa ulkopeliroolissa ja sopimuksen optiovuoden käytöstä uutisoimme heinäkuun alussa ilosta kiljahdellen. Odotamme kaikki innolla, näemmekö ensimmäisen tuuletuksen ykköspesiskentillä jo kaudella 2024?

Jere Paananen: 24-vuotias ”Panda” siirtyi Kiriin kuluneelle kaudelle Haminasta opiskelujen tuotua paikkakunnalle. Adjektiivit varma, tasainen, loistava joukkuepelaaja ja -johtaja kuvaavat tätä miestä ja hänen peliesityksiään. Jerekin on ehtinyt nähdä Superpesistä neljällä ja Ykköspesistä kolmella kaudella. Jeren sopimuksen optiovuosi 2024 otetaan vastaan suu messingillä.

Luukas Poutanen, uusi sopimus: 26-vuotias ”Luke” alkaa siirtyä Kiri-legendojen joukkoon. Kolmas kausi sinivalkoisissa oli osoitus siitä, miksi aiemmilta vuosilta on jo takana kolme kautta Superpesiksessä, neljä Ykköspesiksessä. Kuluneena kesänä ”Markku” oli sarjan paras etukenttäpelaaja ja lyötyjäkin juoksuja kertyi kunnioitettava määrä. Luke allekirjoitti jatkosopimuksen, joka pitää Luken Kirissä kauden 2025 loppuun. Sopimuksen mukaisesti Luke jatkaa myös joukkueen fysioterapeuttina ja ottaa vastuulleen myös fysiikkaharjoittelun suunnittelun.

Lasse Saraluoto: 21-vuotias ”Larha” tuli Jyväskylään pelaamaan toista kauttansa Ykköspesiksessä. Fyysiset ominaisuudet järkyttävän kovan heiton ja lyönnin osalta ovat valmiina mainetekoihin. Tampereella opiskelevan Lassen sopimuksen optiovuoden käyttö oli osapuolten mielestä rakkausavioliitto, joka toivottavasti kestää pitkään.

Lauri Savolainen, uusi sopimus: parin viikon sisällä 16 vuotta täyttävä jyväskyläläinen pesislahjakkuus liittyy Kirin harjoitusrinkiin 1+1 vuotisella sopimuksella. Kuortaneella pesislukiota käyvä Lauri esiintyi tällä kaudella C- ja B-junioreissa sekä suomensarjassa Kiri-Junioreiden paidassa. Pelipaikka löytyy polttolinjasta tai sen etupuolelta ja sisäpelissä kotiuttajaosastolta.

Jesse Svärd: kohta kaksi vuotta Kirin huollopakkia kantanut JPS-legenda sai kun saikin Steve Yzermanilta luvan jatkaa huollon apulaispääjohtajana. Pyyteetöntä (mutta ei aina niin näkymätöntä) työtä upealla asenteella paiskiva, aina iloinen urheilun huhu- ja faktatiedotuspalkinnon noin tuhannella päivittäisellä Whatsapp-viestillään ansaitseva Jesse jatkaa sopimuksetonta taivaltaan joukkueen iloksi myös kaudella 2024.

Ville Vierimaa: 20-vuotias Vierimaa siirtyi kuluneelle kaudelle Kiriin opiskelujen tuotua kaupunkiin. Talvi- ja kevätkautta vaikeuttivat pari epäonnista tapaturmaa, mutta loppua kohti tästä kärkietenijänä kiitävästä, taktisesti valveutuneesta miehestä saatiin tärkeä veturi sisäpeliin. Villen sopimuksen option varmistuttua yksikätisetkin oppivat taputtamaan kunnioittavat aplodit.

Ja kyllä, laskit aivan oikein. Tässä julkaisussa oli vain 11 pelaajaa (emme laske Jessen pelitaitojen varaan, vaikka ylivoimainen kuntopesiksen Jyväskylän mestari onkin). 12. pelaajasopimus on tuore, uusi vahvistus ja niin kuumaa kamaa, että videokuvaukset sytyttivät pieniä tulipaloja pitkin Hipposta. Julkaisemme tämän yksittäisen vahvistuksen sopimuksen alkavalla viikolla, kun vesisateet ovat saaneet liekit sammumaan. Kannattaa pysyä kuulolla!

Kauden 2023 joukkueesta Iiro Hyvönen ja Lauri Yrjölä ovat ilmoittaneet päättävänsä pelaajauransa toistaiseksi. Viime kauden sopimuspelaajista myöskään Akseli Saukkolaa ei (pelitamineissa) Hippoksella nähdä. Muiden osalta jatkot ovat toistaiseksi vielä auki. Jyväskylän Kiri haluaa kiittää Iiroa, Akua ja Lauria isosta Kiri-sydämestä ja loistavista otteista niin pelikentillä kuin kenttien ulkopuolella Kiri-vuosien aikana!

Scroll to Top