Jyväskylän Kiri Logo

vierasvoitto Ylivieskasta

Kiri palasi Ylivieskan tiistai-illassa takaisin voittojen tielle viime viikon kahden tappion jälkeen, kun se haki voiton Ylivieskan Kuulasta runsasjuoksuisessa ottelussa lukemin 0-1 (5-8, 4-4). Kirin parhaana palkittiin kapteeni Kimmo Carlson, joka sivalsi avausjaksolla pallon kakkosrajasta maisemiin kunnarin ja yhden tavallisen verran. Kakkospalkinto meni asemaansa etenijätilastossa viiden tuodun verran vahvistaneelle ja myös kunnarin kiertäneelle Ville Vierimaalle.
-Oli hyvä lyöntikeli ja molemmat löi aivan miehekkäitä siivuja. Ihan ei paras päivä ulkopelissä, mutta voittoon pitää olla tyytyväinen parin tappion jälkeen, Carlson pohti pelin jälkeen.

Ottelun avausjakso oli vierasjoukkueen. Avausvuorossa kotijoukkue meni vielä 1-0- johtoon Eemeli Mikkilän kotiuttaessa Vili Stillin. Omalla tasoittavallaan vierasjoukkue laittoi kuitenkin tuulemaan. Luukas Poutanen, Aleksi Karttunen ja Niklas Moilanen onnistuivat kotiutuksissaan kukin yksitellen, ennen kuin Carlson räväytti pallon kakkosrajasta maisemiin kunnarin ja yhden tavallisen verran. Avausvuoron jälkeen lukemat siis vierasjoukkueelle 1-5. Toisessa vuoroparissa molemmat onnistuivat kahdesti. Ylivieskan juoksuista vastasi Artturi Paavola kunnarin ja tavallisen juoksun tuottaneella läpilyönnillä. Kiri vastasi omalla tasoittavallaan, kun myös Ville Vierimaa sai nimensä kunnaritilastoon hänen pystymailalyöntinsä karattua takaa läpi. Tuplajuoksua Vierimaa ei pystynyt tuomaan, mutta vuoron päätteeksi Atte Brandt sijoitti näppinsä kakkosrajaan ja kasvattajaseuraansa vastaan ensimmäistä kertaa pelannut Juho Matola ehti kotiin. Kolmannessa vuorossa Ylivieska onnistui tulemaan taas kahden juoksun päähän, mutta jakson loppulukemiksi 5-8 löi tappikumurallaan Brandt.
-Kunnari tuli onnistuneella kakkosrajaleikkurilla. Siinä lihakset purkautui oikeassa järjestyksessä ja lyönti oli onnistunut, Carlson kertasi kauden toista kunnariaan.

Ottelun toisella jaksolla pelin tempo alkoi laskemaan. Ottelun pelipallot pääsivät jakson aikana loppumaan ja niitä etsittiinkin välillä kissojen ja koirien avulla läheisen Kalajoen rantapusikoista. Myös pöytäkirjatietokone kaatui kesken jakson, mutta katsomosta löytyi apua manuaalisen pöytäkirjan täyttämiseen Juho Matolan äidin muodossa, joten jakso saatiin pelattua kunnialla loppuun. Jakson aikana molemmilla oli paikkansa ottaa jakso nimiinsä, mutta jakson päätyttyä taululla komeilivat tasalukemat 4-4. Vierasjoukkueen jakson komein suoritus nähtiin kolmannessa vuorossa, kun jälleen mainion pelin pelannut Lauri Vuollo kotiutti kakkosrajanäpäytyksellä Vierimaan. Tilanteessa myös pelinjohtaja Jukka Karttusella oli omat näppinsä pelissä, sillä seisahtuneessa 2-3- tilanteessa oli yllätysmerkki viuhkassa päällä.

Kolmostilanteita molemmat joukkueet loivat tiistain kamppailussa reilusti, sillä kolmostilanteet tasattiin 22-22. Kiri huilaa nyt pari päivää, jonka jälkeen suuntana on toinen kesän neljästä paikalliskamppailusta. Tällä kertaa ottelu pelataan Koskenharjulla.
-Lohea vastaan pidetään huoli, että ei pomputella ulkopelissä palloja, niin varmasti ollaan vahvoilla, Carlson päättää.

Scroll to Top