Jyväskylän Kiri Logo
Kuva: Jyrki Röppänen

Korkeampi pesisvoima voiton takeena Kannuksessa

Kiri palasi voittojen tiellä, kun joukkue haki arvokkaan vierasvoiton helteisestä Kannuksesta. Loppulukemat kirjattiin pelin jälkeen taululle lukemin 0-2 (0-5, 1-3). Samalla joukkue nousi myös Ykköspesiksen kärkipaikalle, viiden ottelun saldona ollessa nyt neljä voittoa ja yksi tappio. Keskiviikkona voiton takeena oli lukkari Lauri Vuollon johtama rautainen ulkopeli, sillä Kannus jäi koko ottelussa vain yhteen lyötyyn juoksuun ja viiteen kolmostilanteeseen. Sisäpelissä vieraiden ykköstykki oli tulikuuma Lasse Saraluoto, joka puhkoi Kannuksen kakkospuolta kunnarin ja neljän tavallisen lyödyn verran. Kakkospalkinto meni kolme juoksua tuoneelle jokeri Taneli Lassilalle.

-Esitettiin tänään perushyvää ulkopeliä, mikä kantoi voittoon. Tämä oli mieluista erityisesti viime ottelusta tulleen häviön jälkeen, Saraluoto analysoi pelin jälkeen.

Ottelun alku oli vierasjoukkueelle poikkeuksellinen. Nimittäin tähän mennessä kaikki hutunkeitot voittanut kapteeni Kimmo Carlson taipui hutunkeitossa virkaveljelleen Henri Heikkiselle. Tästä Kiri ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli peliin edellisiä otteluita valmiimpana. Joukkue nollasi ensin Kannuksen ja tuli omalle tasoittavalleen väkevästi. Ensin Aleksi Karttunen sijoitti kuuman painepallon linjaan, joka poltteli sen verran ulkopelaajien räpylöissä että Juho Matola ehti tuomaan ottelun avausjuoksun. Kiri rakenteli vuoron päätteeksi vielä kahden palon ajolähdön Saraluodolle, jonka kakkosluukkulyönti yllätti Kannuksen ulkokentän ja pallo karkasi sen verran kauaksi, että tuloksena oli kunnari ja kolme tavallista juoksua. Lisäjuoksuja jaksolla ei enää nähtykään, joten jakson loppulukemiksi jäi avausvuoron lukemat 0-5.

-Sain lyötyä korkeammasta syötöstä kakkosluukun ympäristöön laillisen lyönnin, jonka korkeampi pesisvoima saattoi läpilyönniksi asti, Saraluoto kertasi vaatimattomasti jakson ratkaissutta läpilyöntiään.

Toisen jakson alku oli jälleen Saraluodon. Hän puhkaisi pelkässä kakkostilanteessa jälleen Kannuksen kakkospuolen ja Lassila kirmasi kakkoselta kotiin saakka. Kannus tasoitti vielä pelin Lauri Juurakon sivalluksella, mutta Kiri ei antanut tämän häiritä. Jakson viimeisessä vuoroparissa esiin astui Kirin lyöjäjokerikaksikko Aleksi Karttunen- Atte Brandt. Ensin Karttunen löi pallon tarkasti kakkospussiin Kannuksen lukkarin Antti Toivolan pahasta taktisesta väärästä ja Matola toi pelin toisen juoksunsa ja samalla myös jakson voittojuoksun. Tämän jälkeen Atte Brandt sijoitti lyöntinsä Kannuksen etupelaajan räpylän kautta kolmospesän taakse kentän rajojen ulkopuolelle ja Lassila toi illan kolmannella tuodullaan jakson loppulukemiksi 1-3.

 

Kiri oli koko pelin askeleen kotijoukkuetta edellä, sillä kolmostilanteet kirjattiin vierasjoukkueelle lukemin 16-5. Palkittujen Saraluodon ja Lassilan ohella Ville Vierimaa ykköskärjen vaihtajana pelasi jälleen luotettavan sisäpelin keräten kuusi kärkilyöntiä seitsemästä yrityksestä. Yhden huilipäivän jälkeen edessä on perjantaina kotiottelu Ykköspesiksen suosikkeihin lukeutuvaa Puijon Pesistä vastaan.

-Perjantaina tsekataan joukkueiden keskittyminen, kun kyseessä kummallekin viikon toinen peli. Ollaan hyvässä iskussa, kunhan puolustuspeli pitää, Saraluoto päättää.

Scroll to Top