Jyväskylän Kiri Logo

smj - Kiri

jussit toistamiseen vahvempi

Miesten pesäpallon Ykköspesiksessä Jyväskylän Kiri koki tiistaina toisen perättäisen tappion samalla kaavalla. Lohea vastaan toisen jakso kiri ei viikonloppuna riittänyt pisteisiin (6-6), eikä riittänyt kiri tiistaina Seinäjoellakaan, sillä Maila-Jussit naarasi lopulta kaksi pistettä toisen jakson tasurilla luvuin 1-0 (2-1, 4-4).

Molemmissa otteluissa Kiri heräsi pelaamaan voitosta toisella jaksolla. Koskenharjulla takaa-ajo pysähtyi omiin virheisiin, Seinäjoella piste tyssäsi Maila-Jussien onnistuneeseen takaa-ajoon, joka neljännen tasoittavalla toi riittävän juoksun (4-4).

Näin Kirin saldoksi jäi tiistainakin nolla pistettä ja Seinäjoki johtaa keskinäisiä 0-2.

Kiri joutui tiistain otteluun ilman loukkaantuneita Ville Vierimaata (kärki) ja Kasperi Vehkaoja (lukkari). Iiro Hyvönen pelasi kärjessä, Taneli Lassila lukkaroi, Elias Elonheimo oli nostettu jokeriksi ja lyöntijärjestykseen oli tehty Lohi-pelin jälkeen pieniä muutoksia.

Ensimmäisen jakson jälkeen saattoi todeta, että tilastot eivät valehtele. Kun Maila-Jussit sai miehen kolmoselle 10 kertaa, Kiri onnistui siinä vain viidesti. Siksi ensimmäisen jakson juoksut olivat 2-1 kotijoukkueelle.

Jakso oli kokonaisuudessaan tehotonta pelailua. Kiri oli oppinut lukkari Ville Soinin metkut hävitystä kotiottelusta ja kesti Maila-Jussien useimmat hyökkäykset, mutta ei vastaavasti saanut itse paikoista juoksuja.

Kiri meni kuitenkin johtoon Kimmo Carlsonin hienolla välilyönnillä. Juoksun toi ensimmäisellä tasoittavalla jokeri Lauri Kuronen.

Kolmannen aloittavalla SMJ tuli kuitenkin tasoihin vastustamattomalla kotiutuksella. Heti perään Kirillä oli jälleen paloton ajolähtö mutta taaskaan ei saatu juoksua.

Ja pallopeleissähän käy usein niin, että kun et itse tee, niin kaveri tekee. SMJ rakensi neljännen aloittavallaan tilanteen, josta se tikkasi 2-1-johtojuoksun, jälleen kakkospuolelta. Kiri vastasi tähän vielä ajolähdöllä mutta se kuivui siihen, että Aleksi Karttusen lyöntivuorolla tuli kaksi paloa.

Toisella jaksolla Maila-Jussit näytti ratkaisevan ottelun toisella tasoittavallaan kun se löi kolme juoksua. Lohi-ottelun tapaan Kiri kuitenkin kaivoi esiin kulmahammasta ja kolmannen tasoittavalla Karttunen löi ensin Hyvösen kotiin ja heti perään Elonheimon.

Lassilan lyöntivuorolla neljännen aloittavalla rundu jatkui. Vastustajan harhaheitoilla Kiri meni johtoon 3-4, kun Hyvönen ja Lassila ehtivät kotiin. Tämänkin jälkeen Maila-Jussien peli oli sekaisin mutta ajolähtö kuivui Kirin osalta ilman lisäjuoksuja. Kun SMJ sitten tinttasi sen neljäntensä, Kiri jäi ilman pistettä. Tasaista oli, sillä kolmostilanteet menivät 14-14.

Kirin pelissä oli jälleen tiistaina paljon hyvää. Mailanvarressa Miikka Matikka, Kimmo Carlson (kakkospalkittu) ja Iiro Hyvönen (ykköspalkittu) olivat yli 70 prosentin miehiä. Jere Paananen pelasi ehkä parhaan pelinsä sinivalkoisissa ja myös Elias Elonheimo onnistui tuuraajana. Taneli Lassilan lukkarointiin ottelu ei ratkennut.

Pelinjohtaja Jukka Karttunen ei ottelusta hurraa!-huutoja jakanut, mutta ei myöskään pannut päätä pensaaseen.
Ei ole meidän ulko- eikä sisäpeli siinä moodissa missä sen pitäisi olla. Ei ole ulkopeli luotettavaa eikä sisäpelissä tule onnistumisia. Toivotaan, että Vehkaoja palaa seuraavaan peliin, Karttunen suuntasi katseet jo loppuviikon peleihin, joissa vastaan tulevat perjantaina Kankaanpää ja lauantaina Loimaa vieraissa.

Scroll to Top