Jyväskylän Kiri Logo
Kuva: Jyrki Röppänen

PISTE MATKAAN KAIMASEUROJEN TAISTOSTA

Viikonlopun toinen peli päättyi tappioon Simossa, mutta pisteputki venyi kuitenkin jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Kotijoukkue Simon Kiri vei voiton lauantain kamppailussa lopulta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 2-1 (8-4, 1-7, 2-1). Ottelussa lyötiin puolin ja toisin paljon läpilyöntejä ja Kiri tuplasikin kauden kunnarisaldonsa kuuteen, tänään kauden avausottelunsa pelanneen Jani Raamin, Ville Vierimaan ja Aleksi Karttusen kiertäessä vuorollaan kunnarit.

-Ensimmäisellä lyönnillä houkuttelin kopparin tulemaan lähelle ja toisella katkaisin niskat (toim.huom. pallo kopparin yli), Raami kertasi kauden toisella lyönnillä tullutta omaa kunnariaan.

Kirin ykköspalkittu lauantain ottelussa oli lyöntivireensä löytänyt Atte Brandt, joka kotiutti peräti viisi kertaa. Kakkospalkinto meni Vierimaalle miehen summatessa kunnarin lisäksi kolme tuotua ja kymmenen kärkilyöntiä sadan prosentin teholla. Vierimaa johtaa myös Ykköspesiksen etenijätilastoa ja on kärkilyöntitilastossa toisena tänään seitsemän kärkilyöntiä keränneen Miikka Matikan perässä.

Ottelun avausjakso eteni tasatahtia pari vuoroparia lukemien ollessa 2-2 kahden vuoroparin jälkeen, mutta kolmannessa vuoroparissa Simo karkasi Kasperi Vehkaojan kolme juoksua tuottaneen läpilyönnin ja Juuso Nousiaisen etukenttäsurriaisella neljän juoksun karkumatkalle. Kiri kavensi vielä kolmannen tasoittavalla Vierimaan komealla kakkospuolelta kierretyllä kunnarilla ja Brandtin upottaessa kumuransa väliin. Simo kuitenkin kaunisteli päätösvuoroparissa jakson loppulukemiksi 8-4 Vertti Veittikosken ja Valtteri Virtasen kotiutuksilla.

Tauko teki taas vierasjoukkueelle ihmeitä ja toiselle jaksolle tuli sisuuntunut Kiri. Simo meni vielä johtoon avausvuorossa, mutta tämän jälkeen vieraat menivät menojaan. Brandt löi pelin tasoihin toisessa vuoroparissa, mutta jakso lyötiin pakettiin vasta kolmannessa vuorossa. Ensin Brandt kotiutti keskikentän maalyönnillä Juho Matolan, jonka jälkeen oli Aleksi Karttusen vuoro. Komea painuva kakkosjatkeelle jätti Simon ulkokentän ihmettelemään pallon alastulojälkeä, jonka aikana Karttunen kiersi kunnarin ja edellä Brandt ja Raami ehtivät kotiin. Matikka kotiutti vielä vuoron päätteeksi komealla painuvalla lyönnillään Vierimaan. Jakson loppulukemat 1-7 viimeisteli Brandt jakson päätösvuorossa kakkospuolen välilyönnillään.

Kotiutuskilpailussa harvoin yksi tehty juoksu riittää voittoon, eikä se riittänyt lauantainakaan. Kiri aloitti sisällä ja vieraiden ainoa onnistuja oli Niklas Moilanen. Simo ei omalla tasoittavallaan aikaillut vaan kahden ensimmäisen parin onnistuessa pääsivät kotijoukkueen voitonjuhlat käyntiin.

-Tänään oltiin tälle kaudelle jo hieman perinteeksi muodostuneesti alkuun hieman unessa. Ensimmäisellä jaksolla tehtiin paljon räpylävirheitä, mutta toiselle jaksolle saatiin niitä karsittua ja se näkyi myös tulostaululla. Kotarissa aloittavalla ei saatu pinnoja kasaan kuin yksi, niin kaverilla oli helppo rallatella pari pinnaa, Raami summasi illan ottelun.

Kirin ottelut jatkuvat ensi viikolla kahdella kotiottelulla. Keskiviikkona Hippokselle saapuu Koskenkorvan Urheilijat ja lauantaina Oulun Lippo. Myös perjantai-ilta kannattaa tyhjentää kalenterista, sillä silloin Hippoksella esiintyy Seminaarinmäen Mieslaulajat.

Scroll to Top