Jyväskylän Kiri Logo

puijo - kiri

tappio Kuopiossa

Jyväskylän Kirin miesten Ykköspesiksen tarina on tällä hetkellä tätä: lähellä mutta ei kuitenkaan riittävän lähellä.

Sunnuntaina Kiri pelasi pohjoisen kierroksensa alkuun Kuopiossa vieraspelin Puijon Pesistä vastaan. Ja hyvin pelasikin mutta ei riittävän hyvin. Sarjajohtajaa vastaan Kiri löi molemmilla jaksoilla kaksi juoksua, mutta se ei riittänyt, kun kuopiolaiset löivät yhden juoksun enemmän. Ottelu päättyi isännille 1-0 (3-2, 2-2).

Kiri voi syyttää tappiosta vain itseään. Saumat voittoon oli.

– Tehtiin merkkivirheitä. Unohduksia. Ei mitään kurittomuutta mutta ajatus ei ollut mukana, Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen kertoi harmittavan tappion jälkeen.

Avausjakso muistutti Kirin koko kesää: mahdollisuuksia vaikka mihin on, mutta voittavaa tulosta ei aina tule.

Avausjakso alkoi Kirin kannalta hyvin – ja huonosti. Ensin tehtiin kaksi paloa kerralla koppilyönnistä ja sitten lahjoitettiin kotijoukkueelle johtojuoksu harhaheitolla tilanteessa, jossa kolmoselle yritettiin polttaa etenijä.

Myös toisen aloittavalla koko ajan ulkopeliään paranatava Kirin lukkari Taneli Lassila piti Kuopion herran nuhteessa, kun naseva koppi kotipesän läheisyydessä aiheutti kolme paloa.

Toisen tasoittavalla Kirillä oli etsikkoaikansa, kun Puijon sählätessä Kiri sai ilmaiseksi takapesät täyteen. Tilanteessa Lasse Saraluoto kotiutti Kimmo Carlsonin ja tilanne oli 1-1.

Kolmannen aloittavalla Lassila jatkoi hyviä otteitaan irrottaen etenijän kolmoselta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Puijo siirtyi 2-1-johtoon.

Kolmannen tasoittavallakin Kirillä oli mahdollisuus lisäjuoksuihin, jopa silloin kun Miikka Matikka karkasi kotipesästä harhaheiton ja kahden palon tilanteessa kolmoselle. Mutta ei juoksuja siitäkään.

Neljännen aloittavalla Kuopio sitten tinttasi kaksi juoksua ja tilanteeksi 3-1, mihin Kiri vastasi tasoittavalla kerran: Luukas Poutanen löi Lassilan kotiin ja tilanteeksi 3-2. Mutta siihen se sitten jäi Kirin kannalta.

Toisen jakson jälkeen kolmostilanteet olivat Kuopiolle 18-13. Siinä ehkä se ero, että lopulta koko ottelukin päättyi Puijon eduksi.

Mutta Kiri sinnitteli: Carlson löi toisen aloittavalla Elias Elonheimon kotiin ja tilanteeksi 0-1. Kun vielä Lasse Saraluoto löi Jere Paanasen kotiin ja tilanteeksi 0-2, näyttivät asiat hyvältä.

Mutta niin vain sarjajohtaja kairasi tasoittavat kaksi juoksua toisessa ja neljännessä vuoroparissa, jolloin ottelu päättyi 1-0: ei pisteitä Kirille.

Kotijoukkueen Nestori Moisio oli mailanvarressa mies with 6/6, ansaiten ykköspalkinnon. Kirin ykkönen oli jälleen huiman lyöntivireen löytänyt Miikka Matikka. Täysin pysäyttämön mies tällä hetkellä, mutta millä hihanumerolla hän jatkaa?

Kirin tuorein vahvistus, lyöjäjokeri Atte Brandt oli ottelussa toinen pelinjohtaja, vaikka olisi lisenssin puolesta ollut pelikelpoinen. Mies kuitenkin loukkasi itseään ennen peliä, joten tämäkin menee Kirin huonon tuurin pitkään piikkiin.

Ensi viikolla Kiri matkaa tuplareissulle pohjoiseen keskiviikkona Simon Kirin vieraaksi ja torstaina Oulun Lipon vieraaksi.

Scroll to Top