Jyväskylän Kiri Logo

lp - kiri

kolme pistettä loimaalta

Jyväskylän Kirin miesten Ykköspesiksen joukkue naarasi Loimaalta lauantaina tuiki tärkeät kolme pistettä, kun se voitti Loimaan Palloilijoiden Junioripesiksen 0-2 (0-8, 2-3).

Kolmen pisteen voitto tarkoittaa sitä, että sarjan pohja jäi entistä kauemmaksi ja iskuetäisyys pudotuspeleihin säilyi. Etenkin kun Kirin vieraspeliputki päättyy kohta ja päästään pelaamaan myös kotipelejä uudelle stadionille.

Lauantaisen voiton avaimia olivat Kasperi Vehkaojan erinomainen lukkaripeli, muu tiivis ulkopeli, vapautunut lyöntipeli, joka tuotti 11 juoksua – sekä tietenkin tehoton vastustaja. Kiristä ykkösenä palkittiin Luukas Poutanen ja kakkosena Aleksi Karttunen. Kumpikin oli mailanvarressa tehokas. Mutta kannattaa huomioida myös se, että kärki akselilla Hyvönen-Matikka toimii.

Kun Kirin varsinainen pelinjohtaja Jukka Karttunen oli Kankaanpäässä saadun punaisen kortin takia poissa, pelinjohdosta huolehtivat loukkaantunut Ville Vierimaa ja Lauri Yrjölä.
Muutama kokemus on pelinjohtamisesta. Pyrin peluuttamaan joukkuetta siten kuin normaalistikin pelataan. Juteltiin paljon pelaajien kanssa ratkaisuista ja onnistumisia tuli. Tärkeä kolmen pisteen voitto. Jukka palaa seuraaviin peleihin ja itse pääsen kentälle juhannuksen jälkeen, Vierimaa kertoi.

Ensimmäinen jakso oli pitkästä aikaa Kirin lyöntivoimaista tulitusta. Sen jälkeen kun kaksi ensimmäistä vuoroparia oli tussuteltu tehottomasti, kolmannen aloittavalla alkoi pallo osua kiriläisten risuun odotetulla tavalla. Ensin Iiro Hyvönen, Taneli Lassila ja Miikka Matikka loivat palottoman ajolähdön. Numerolla kolme viime pelit pelannut Luukas Poutanen teki sen jälkeen sitä, mitä hän teki viime kesänä: täydellinen osuma keppiin ja pallo takaa maisemiin. Kenttä rullasi kolmen juoksu arvoisesti, kun Matikka paloi kotipolulla kalkkiviivoille. Pian tämän jälkeen Kiri loi uuden ajolähdön Poutasen, Lasse Saraluodon ja Jere Paanasen voimin. Nyt tilannetta purkamaan tuli Aleksi Karttunen ja pallo taas takaa läpi viuhuvan lyönnin seurauksena. Tällä kertaa pajatso tyhjeni täydellisesti ja tilanne oli jo 0-7. Tämän jälkeen Niklas Moilanen kotiutti vielä Karttusen ja ensimmäisen jakson lopulliset numerot 0-8 olivat taululla, kun Loimaan heiveröiset yritykset viimeisellä tasoittavalla jäivät vain yrityksiksi.

Toisella jaksolla lyöntipeli oli nihkeämpää. Loimaa avasi jakson 1-0-juoksulla mutta Kiri vastasi heti. Ensin vieraat tulivat harhaheiton seurauksena tasoihin 1-1 ja sitten Kimmo Carlson löi Elias Elonheimon kotiin, tilanne 1-2. 1-3 syntyi Loimaan kannalta nolosi, kun joukkue yritti kahta paloa kerralla ykköseltä ja kotipesään – eikä onnistunut kummassakaan. Juoksu merkittiin Karttuselle. Loimaa kavensi vielä tilanteeksi 2-3 ja sai Kirin kolmannen tasoittavalla turpakäräjien jälkeen (Kirille vihellettiin kyseenalainen tuplapalo) itselleen mahdollisuuden jaksovoittoon mutta tässä vaiheessa Vehkaoja ja ulkokenttä pitivät Loimaan juoksuitta.

Kirissä oli lauantaina paljon onnistujia. Vielä kun  vältetään turhat ykkös- ja takapalot, niin homma alkaa pelittämään entistä hienommin.

Kiri kohtaa keskiviikkona 21. kesäkuuta vieraissa Kouvolan ja 28. kesäkuuta Haminan, sitten onkin uuden kotikentän vuoro, kun vieraaksi saapuu 1. heinäkuuta Kankaanpään Maila kokemaan perjantaisen, Kirille epäonnisen ottelun revanssissa katkeraa kalkkia.

Scroll to Top