Jyväskylän Kiri Logo

lohi - kiri

Ensimmäisestä paikallisesta tappio

Jyväskylän Kiri hävisi lauantaina miesten pesäpallon Ykköspesiksen paikallisottelun Lohea vastaan Koskenharjulla kahdella rintamalla. Pelillisesti tuli tappio 1-0 (4-3, 6-6), samaan aikaan sairastuvalle joutuivat lukkari Kasperi Vehkaoja ja kärkietenijä Ville Vierimaa.

Kirillä oli mahdollisuus jopa voittaa ottelu mutta muutama iso virhe oli liikaa.

Luukkosen lyönnit tiedetään. Nyt meni takaa ja kakkosrajasta läpi. Hyviä lyöntejä ne oli mutta virheitä tehtiin liikaa. Olisi periaatteessa voitu voittaa ottelu, pelattiin kuitenkin niin hyvin, Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen kertoi pelin jälkeen.

Vehkaoja sai lyönnistä pallon jalkaansa, jatkoi pelaamista mutta vajaatehoisena. Vierimaa puolestaan sai pallon parista pompusta silmänsä alle ja joutui sairaalaan.
Yritetään saada rosteri kuntoon Seinäjoki-peliin, Karttunen tuumasi lauantaina.

Seinäjoki-peli on tiistaina.

Lohi-ottelu alkoi kiriläisittäin mainiosti. Ensimmäisellä aloittavalla jokeri Aleksi Karttunen löi ensin Ville Vierimaan kotiin ulkokentän avustuksella, kun kakkosrajapudotuksen jälkeinen tappoheitto ei tavoittanut Lohen lukkaria Pietu Vesteristä.

Heti perään Vehkaoja löi hyvän lyönnin ja Kimmo Carlson juoksi kotiin. Tilanne oli jo 0-2. Kirin paloton ajolähtö rullasi pitkään ja siinä oli jo sauma ratkaista ensimmäinen jakso.

Lohelaiset vaikuttivat tässä vaiheessa vielä hermostuneilta eivätkä saaneet aluksi kolmostilanteita lainkaan, vaikka onnistuivatkin kentällemenolyönneissä.

Vuoroparin säväyttävin hetki siihen asti oli se, kun Kirin lukkari Kasperi Vehkaoja sai lohelaisen pomppulyönnistä pallon jalkaansa ja nilkutti vaihtoon. Vehkaoja kuitenkin palasi lautasen ääreen seuraavassa vuoroparissa.

Tämän jälkeiset säväyttävät tilanteet sattuivatkin sitten valitettavastilohelaisille, joiden lyöntirumba käynnistyi kolmannen tasoittavalla kahden palon tilanteessa. Ensin jokeri Tuomas Luukkonen löi Janne Palomäen ja Roope Pöyryn kotiin näyttävällä kakkospuolen läpilyönnillä ja heti perään Arttu Rauhamäki kotiutti Joonas Riikilän: tilanne Lohelle 4-2.

Kiri sinnitteli vielä tasoittavansa ja Karttunen löi Taneli Lassilan kotiin ja tilanteeksi 4-3. Kun alla oli kuitenkin kaksi paloa ja Karttusen viimeinen lyönti laiton, jakso päättyi Lohelle 4-3. Jakson kolmostilanteet olivat 7-7.

Toinen jakso alkoi hurlumhei-tyyliin. Ensin Luukkonen Show löi taululle lukemat 4-0, joita vielä miehen vapaataival kaunisteli lukemiin 5-0. Mutta Kiripä ei antautunutkaan. Ensin Lassila löi kolmostilanteessa kunnarin ja lukemat olivat 5-2, kun Vierimaa kirmasi kotiin.

Kun Carlson kopitti ajolähdön tyhjäksi, lohelaiset hieroivat jo käsiään. Mutta kiriläisistä Karttunen löi ensin Jere Paanasen kotiin, sitten onnistui Vehkaojan kotiutus Jani Raamilta ja lopuksi vielä Raami löi jakson toisellaan Carlsonin kotiin: 5-5. Ihmeellistä on pesäpallo!

Kiri meni jopa johtoon 5-6 lohelaisten harhaheitolla, mutta niin vaan Lohi tasoitti tilanteeksi 6-6. Kirillä oli vielä tasoittavalla hööki päällä, mutta yhden palon tilanteessa ensin Lassila poltti itsensä ykköselle ja heti perään Lohen Pietu Vesterinen teki Iiro Hyvösestä kärpäsen kakkoselle.

Kirin ykkösenä palkittiin Taneli Lassila ja kakkosena Luukas Poutanen.

Scroll to Top