Jyväskylän Kiri Logo

Kolme pistettä koskenharjulta

Jyväskylän Kirin miesten Ykköspesisjoukkue otti perjantaina huiman loikan kohti sarjan pudotuspelejä, kun se kukisti Koskenharjulla Jyväskylän Lohen 0-2 (0-2, 2-3). Lohi, joka kuuluu sarjan kärkinelikkoon, on vielä kuusi pistettä Kiriä edellä, mutta joukkueet kohtaavat jo lauantaina Hippoksella.

Perjantain ottelussa Koskenharjulla, jossa oli harvinaisen hiljaista yleisöä (kuitenkin yli tuhat katsojaa!) nähtiin loistavaa ulkopeliä pelannut Kiri.

Ensimmäisellä jaksolla jokerina pelannut Kirin Lasse Saraluoto kotiutti Miikka Matikan ja vieraat menivät johtoon 0-1.

Lohi oli ensimmäisellä jaksolla todella ponneton Kirin ulkokentän edessä luoden vain yhden kolmostilanteen. Kiri teki niitä neljä, joista yhdestä tuli harhaheitolla Kirin toinen juoksu. Tilanteen rakensivat Ville Vierimaa ja Matikka, joka on tällä hetkellä sarjan tehokkaimpia mailanvarressa. Matikan ohella myös Jani Raami ja Taneli Lassila olivat hyviä sisällä.

Toiselle jaksolle Lohi tuli hyökäten. Se loi palottoman ajolähdön mutta viime viikkojen huippuratsut, Roope Pöyry ja Joonas Riikilä jäivät perjantaina ilman saldoja. Etenkin Pöyryn sulaminen oli totaalinen. Janne Palomäki ja lukkari Pietu Vesterinen eivät kaksin pystyneet Kiriä kaatamaan, vaikka molemmat olivat tehokkaita.

Kirin lukkari Taneli Lassila pelasi ehkä kauden parhaimman pelinsä tylsyttäen lohelaisten kentällemeno-, vaihto- ja kotiutuslyönnit. Lohi sai nimittäin toisellakin jaksolla vain viisi kolmostilannetta. Luonnollisesti Lassilaa avitti tiivis ulkokenttä.

Kun Luukas Poutanen löi Vierimaan kotiin ja Kirin 0-1-johtoon, seurasi Lohen lyhyt tähtihetki: kotijoukkue meni 2-1-johtoon. Kiri loi kuitenkin kolmannen tasoittavalla palottoman ajolähdön, josta Kimmo Carlson onnistui kakkoskierroksella kotiuttamaan Lassilan.

Lohi tuhersi oman neljännen aloittavansa kolmeen nopeaan paloon, kiitos Lassilan lukkaripelin ja näin voitto varmistui. Kun sitten Kiri tuli tasoittavalle, oli vain ajan kysymys, milloin kolmas piste lunastetaan. Lunastajana oli loistavaan lyönti-iskuun päässyt, jokeriksi vuoropariin vaihdettu Poutanen, joka kotiutti Ville “Liukasluikku” Vierimaan. Tilanne oli 2-3 ja kiriläisten kädet nousivat kohti Aina Aurinkoista Taivasta.

Lassila palkittiin kiriläisistä ykkösenä, Elias Elonheimo kakkosena.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen oli syystäkin tyytyväinen.

Tosi tyytyväinen olen. Keskityttiin tänään olennaiseen ja tässä on tulos. Saatiin heidän kärki kuriin. Ulkopeli toimi tänään mahtavasti, kun tehtiin vähän juoksuja ottelussa. Jos jättää Lohen Koskenharjulla yhteen kolmostilanteeseen, kuten me tehtiin avausjaksolla, niin on onnistunut. Hattua pitää nostaa meidän nuorille pelaaajille Niklas Moilaselle ja Elias Elonheimolle, loistavaa ulkopeliä.

Lauantaina tehdään joitakin muutoksia. Vierimaa jatkaa kuitenkin jokerina, koska hän antaa meille näin mahdollisuuksia erilaisiin asioihin.

Kiri ja Lohi kohtaavat siis jo lauantaina Hippoksen uudella stadionilla kello 17. Tuossa ottelussa ratkeaa pitkälti se, millaisin askelmerkein Kiri jatkaa kohti loppukautta: kolmen pisteen voitolla viides sija ja vain kolme pistettä pleijareihin. Miettikääpä ite!

Scroll to Top