Jyväskylän Kiri Logo

raportti: LIPPO - KIRI

kuvaaja: Jyrki Röppänen
Kuva: Jyrki Röppänen

 TUPLA KÄYNTIIN VOITOLLA!

Kiri palasi takaisin voittojen tielle ja samalla myös Ykköspesiksen kärkipaikalle, kun joukkue haki viikonlopun tuplareissun ensimmäisestä ottelusta Oulusta puhtaan vierasvoiton. Kotijoukkue Oulun Lippo joutui poistumaan kotikentältään tappio niskassa lukemin 0-2 (1-6, 0-1). Kirin voiton takeena oli tiivis ulkopeli, sillä Lippo jäi yhteen lyötyyn juoksuun. Sisäpelissä Kirin sankareiksi nousivat ykköspalkittu Miikka Matikka, jonka saldoksi kirjattiin perjantaina yksi lyöty, yksi tuotu ja yhdeksän kärkilyöntiä, sekä Niklas Moilanen, jonka mailasta lähti neljä lyötyä juoksua.

-Pelattiin kyllä hyvää ulkopeliä koko ottelu ja vastustajalla oli vaikeaa saada tilannetta. Sisälläkin saatiin läpi ottelun hyvin tilannetta. Sitten kun lyönti lähti kulkemaan, niin se lähti. Toisella jaksolla riitti vain yksi juoksu jaksovoittoon, niin se kertoo meidän hyvästä ulkopelistä, Moilanen arvioi pelin jälkeen.

Lippo siirtyi avausvuorossa johtoon Jaakko Kemppaisen välilyönnillä vielä johtoon, mutta tämän jälkeen ilta oli Kirin. Atte Brandt siirsi ensin toisessa vuorossa Kirin johtoon kääntönäpillä ja komealla kakkosjatkelyönnillä. Jakson päätösvuorossa Kiri meni menojaan. Ensin Juho Matola väläytti nopeuttaan ja karkasi Matikan keskikenttälyönnillä tuomaan 1-3, jonka jälkeen loppupeli olikin Moilasen heiniä. Moilanen kotiutti tappikumuralla ensin Matikan ja lyöntikierroksen vielä pyörähtäessä ympäri, Moilanen suuntasi pallon keskeltä takaa läpi. Tällä kertaa aita esti pajatson tyhjentymisen, mutta Matola ja Taneli Lassila toivat kuitenkin jakson loppulukemiksi 1-6.

Toisella jaksolla nähtiin vain yksi juoksu. Moilasen komealla kakkospuolen hidastetulla Lassila ehti tuomaan illan kolmannen juoksun.
-Tänään sattui kyllä osumaan hyvin keppiin. Parissa eka vuorossa ei näyttänyt vielä hyvältä, mutta ensimmäisen lyödyn jälkeen alkoi olla lyönti risussa, Moilanen arvioi perjantai-illan lyöntivirettään.

Kiri oli läpi ottelun pykälän vastustajaansa edessä vieren kolmostilanteet 13-9, kärkilyönnit 46-32 ja juoksut 7-1. Ulkopeli oli tiivistä, eikä vähiten lukkari Lauri Vuollon ansiosta. Kauaa joukkue ei ehdi huilata, sillä lauantaina on edessä ottelu Simossa kaimaseuraa Simon Kiriä vastaan.
-Hyvillä mielin lähdetään huomiseen kamppailuun. Tänään hyvä peli alla, niin saadaan varmasti virtaa siitä huomiseen kamppailuun, Moilanen arvioi

Scroll to Top