Jyväskylän Kiri Logo

tappio Raksilassa

Pesäpallopelit ovat erilaisia. Jyväskylän Kiri ei muutama viikko sitten antanut kotonaan Oulun Lipolle juoksuakaan miesten pesäpallon Ykköspesiksessä, torstaina asiat olivat sitten toisin. Oulun Lippo otti kotonaan 2-0-voiton jyväskyläläisittäin ikävin jaksonumeroin 17-3, 4-1.

Kiriläiset olivat mailanvarressa tehottomia, tekivät merkkivirheitä ja antoivat harhaheitoilla oululaisille kummankin jakson alussa etuottoa. Tämän lippolaiset myös hyödynsivät.

Kirin pelinjohtajalla Jukka Karttusella ei paljoa sanottavaa illan pelistä ollut.

– Vastassa oli tänään kovempi lyöntijoukkue kuin Simo oli. Nyt me nollaan tilanne ja käydään asia läpi bussissa. Kaikki on yhä omissa käsissä. Elias Elonheimo varmaan palaa joukkueeseen huilin jälkeen.

– Misistä (Miikka Matikka) pitää sanoa, että aika esimerkillinen pelaaja. Kävi sairaalassa tikattavana ja vaikka varmaan suu vielä vuosi verta, niin halusi palata kentälle.

Ensimmäinen jakso oli taputeltu viimeistään siinä vaiheessa, kun Oulu johti ottelua 3-0. Lipon sauma oli syntynyt kiriläisten harhaheitolla. Tässä tilanteessa myös Kirin Miikka Matikka sai pallon suuhunsa, loukkaantui ja joutui jättämään kentän.

Näin Kiri joutui pakkovaihtoihin. Kentälle tuli Aleksi Karttunen linjaan ja Iiro Hyvönen siirtyi koppariksi.

Lippo jatkoi tämän jälkeen Kirin kurmoottamista lyöden vielä kaksi lisäjuoksua avauksellaan. Tilanteessa 5-0 Kiri tuli tasoittavalle ja antoi yllättäen itselleen mahdollisuuden jopa jaksovoittoon, kun kaikki olettivat, että Kiri oli lamaantunut Matikan loukkaantumisesta.

Ensin Luukas Poutanen löi Taneli Lassilan kotiin ja heti perään Niklas Moilanen onnistui kotiuttamaan Iiro Hyvösen ja Jani Raamin. Mutta tilanteeseen 5-3 Kirin juhlat sitten päättyivät. Sen jälkeen kentällä oli vain Oulun Lippo, joka löi peräti 17 juoksua avausjaksolla tuota Kirin kolmea vastaan.

Lipon juoksuista kolme tuli kunnareilla Oulun avaralla kentällä. Lippo rakensi 23 kolmostilannetta, joista se löi hyvillä osumilla ja kiriläisten haparoinneilla yhdenlaisen kauden ennätyksen. Kiri sai aikaan vain viisi kolmostilannetta.

Toinen jakso oli tiukempi. Matikka palasi paikalleen kolmoskoppariksi huuli tikattuna.

Kiri aloitti jakson hyvin luoden heti ajotilanteen. Tilanne kuitenkin kuivui. Oulu sen sijaan sai tasoittavallaan kaksi juoksua, kiitos kiriläisten harhaheiton, joka tällä kertaa suuntautui kakkospuolelle.

Kolmannen aloittavalla Atte Brandt löi Ville Vierimaan kotiin nostaen jyväskyläläistoiveita tilanteessa 3-1. Oulu kuitenkin kuittasi tämän tasoittavallaan. Näin mentiin Kirin viimeiseen mahdollisuuteen tilanteessa 4-1.

Kiri loi vielä palottoman ajotilanteen mutta illan sävel kulminoitui siihen, että Brandtin (4/5) kotiutusyritys toi kaksi paloa. Poutanen (1/8) löi tämän jälkeen kentän tyhjäksi kopilla ja ottelu päättyi Aleksi Karttusen ykköspaloon (1/6).

Kiristä jokeri Brandt palkittiin parhaana (yksi lyöty) ja kakkosena Moilanen (kaksi lyötyä ja kelvollista ulkopeliä).

Kirillä on jäljellä enää neljä kotipeliä. Viimeisessä ottelussa 12. elokuuta joukkue kohtaa ylempään loppusarjaan mielivän Kannuksen Uran. 8. elokuuta Hippokselle tulee vieraaksi niin ikään sarjanousua havitteleva Haminan Palloilijat (sarjakärki nyt).

Näistäkin otteluista tarvitaan pisteitä mutta ne kaksi kuuden pisteen ottelua ovat 1. elokuuta Alavuden Peli-Veikot ja 30. heinäkuuta Simon Kiri, jonka kanssa todennäköisesti painitaan alemman loppusarjapaikan välttämisestä. Simo kohtaa vielä Lohen ja Lipon (avainjoukkue Kirin kannalta) vieraissa sekä pelaa kotonaan Lippoa ja Seinäjokea vastaan. Vaikea on myös SMJ:n loppuohjelma.

Scroll to Top