Jyväskylän Kiri Logo

Kpl - KIRI

kolme pistettä kouvolasta!

Jyväskylän Kirin miesten Ykköspesisjoukkue lähtee juhannustauolle loistavassa formussa ja hyvillä mielin. Kahdesta viimeisestä vieraspelistä joukkue saavutti täydet kuusi pistettä, kun keskiviikkona Kouvolan Superpesisjoukkueesta vahvistuksia saanut Ykköskopla hävisi kotonaan Kirille 0-2 (7-8, 5-6).

Voitto oli Kirille loistava, sillä se joutui sarjan nopeinta joukkuetta vastaan ilman loukkaantuneena olevaa kärkimiestä Ville Vierimaata. Iiro Hyvönen, joka keskiviikkona palkittiin joukkueen parhaana, on kuitenkin paikannut Vierimaata hyvin. Illan kakkospalkittu Miikka Matikka on vienyt hyvin Hyvöstä eteenpäin viime peleissä.

Muita illan onnistujia mailan varressa olivat muun muassa Lasse Saraluoto, Taneli Lassila, Aleksi Karttunen ja ehkä parhaan pelinsä tänä kesänä pelannut Jere Paananen.

Ensimmäinen jakso oli täynnä positiivista draamaa jyväskyläläisittäin. Kouvola hallitsi jaksoa Kirin viimeistä tasoittavaa lukuunottamatta. Näytti siltä, että KPL luo tilanteita tasaisesti ja onnistuu kotiuttamisessa – ja vie jakson. Vaan kuinkas sitten kävikään.

Ykköskopla onnistui kotikentällään menemään johtoon ensimmäisen avaavalla. Kiri tuli tasoittavalla tasoihin, kun numeroksi kolme vakiintumassa oleva Luukas Poutanen löi hyvin kentälle menevän Hyvösen kotiin: 1-1. Toisen aloittavalla Kouvolan etenemis- ja lyöntivoima kylvivät tuhoaan, kun kotijoukkue siirtyi jo 4-1 johtoon. Mutta Kiri on tällä hetkellä sitkeää tillilihaa, sillä ensin Kiri kavensi lukemiksi 4-2 ja heti perään 4-3. Eikä siinä vielä kaikki. Kolmannen ja neljännen aloittavat olivat jälleen KPL:n ja Kiri tuli tilanteessa 7-3 neljännen tasoittavalle. Näytti pahalta, mutta sitten alkoi tapahtua! Kiri löi vuoroparillaan viisi juoksua ja jaksovoiton!

 

Ensin jokeri Karttunen löi jokeri Lauri Kurosen kotiin: 7-4. Sitten jokeri Lassila löi kunnarin ja kotiin kirmasivat Kimmo Carlson ja Matikka. Tilanne oli 7-7 ja vain huusi Kirin yhtä juoksua. Tuohon huutoon vastasi Niklas Moilanen, joka kotiutti kahden palon tilanteessa Lassilan. Jaksovoitto lukemin 7-8 ja varma piste Kymenlaaksosta.

 

Vaan ei siinä kaikki.

 

Toinen jakso oli ensimmäisen tapaan runsasjuoksuinen. Kiri avasi jakson terävästi, kun Poutanen löi Lassilan kotiin. Karttunen kotiutti vielä Poutasen samassa sessiossa ja tilanne oli jo 0-2 vieraille. Kotijoukkue kainosteli seuraavat vuoroparit, jolloin Kiri karkasi ensin 1-3-johtoon Poutasen lyönnillä. Sitä seurasi Saraluodon kunnari, jolloin kotiin ehtivät Elias Elonheimo, Karttunen ja Saraluoto. Jakson ratkaisu oli lähellä, silä Paananen paloi kotiin: 2-6 vieraille. Sen jälkeen alkoi kotijoukkueen vaarallinen hyökkäys, jonka Kiri torppasi viime hetkellä (5-6). Superia pelaavan Aapo Kinnusen ratkaiseva palo nosti vieraspelaajien kädet kohti taivasta ja toiveita sarjan jatkosta.

 

Kirin peliä johti Jukka Karttusen toimitsijakiellon vuoksi keskiviikkona tuttu Kiri-nimi Jukka Salmela.
Puolet oli porukasta tuttua eli helppo oli tulla mukaan. Tuntui koko ajan hyvältä, kun systeeemit olivat selvillä. Pojat löivät tänään hyvin ja saatiin hyvä tulos, Salmela kertoi.

 

Kiri nousi sarjassa seitsemänneksi. Pisteitä on 13. Keskiviikkona 28. kesäkuuta Kiri kohtaa vieraissa tärkeässä ottelussa Haminan, mikä katkaisee hyvin pisteitä tuoneen vieraspeliputken.

Scroll to Top