Jyväskylän Kiri Logo
Kuva: Jyrki Röppänen

Simon Kiri nurin vaiherikkaassa pelissä!

Kirin alkukausi jatkui voitokkaasti, kun kaimaseura Simosta joutui poistumaan tyhjin käsin helteisen Hippoksen sunnuntai-illasta. Helpolla pisteet eivät Jyväskylään kuitenkaan jääneet, sillä Simo johti molempia jaksoja, mutta kotijoukkue tuli molemmilla jaksoilla sitkeästi ensin rinnalle ja lopulta ohi. Lopputulos 2-0 (3-2, 6-4).

-Pelissä oli tänään monenlaisia sattumuksia. Hienosti jänne kesti ja tultiin takaa ohi molemmilla jaksoilla. Hyvällä joukkueella käy tuurikin välillä, mutta ansaittu voitto kuitenkin otettiin, voittamattomana myös hutunkeitoissa jatkanut kapteeni Kimmo Carlson arvioi päivän kamppailua.

Ottelun alku oli vierasjoukkueen. Vierasjoukkueen ykköskärki loi avausvuorossa palottoman ajolähdön, josta ensin Kasperi Vehkaoja onnistui välilyönnissään ja perään vielä Valtteri Virtasenkin lyönti tippui väliin. Kiri ei kuitenkaan tästä lannistunut. Avausvuoron tasoittavalla sataprosenttisen sisäpelin pelannut Miikka Matikka sijoitti koppinsa millimetrintarkasti Simon kopparien eteen ja tuulennopea Juho Matola karkasi tuomaan kavennusjuoksun. Jakson kolmas vuoropari oli Kirin ykköspalkittu Aleksi Karttusen näytös. Ensin Karttunen sijoitti pallon kakkospussiin ja kärkipelaaja Ville Vierimaa ehti niukasti kotiin. Viimeisellään Karttunen sitten ujutti kumuransa kolmossauman päältä väliin ja Taneli Lassila ehti tuomaan jakson loppulukemiksi 3-2.

Myös toisen jakson alku oli jälleen vierasjoukkueen, sillä kahden vuoroparin jälkeen taululla seisoi lukemat 0-3 ja hätäisimmät katsojat alkoivat tässä vaiheessa jo odotella tutuksi tullutta kotiutuslyöntikilpailua. Mutta kotijoukkue oli eri mieltä. Lasse Saraluodon kakkosrajapienellä lyöty kavennusjuoksu kolmannessa vuoroparissa oli vasta esimakua neljättä vuoroparia varten. Siinä Karttusen illan kolmas lyöty toi ensin Kirin juoksun päähän. Tämän jälkeen esiin astui Atte Brandt. Komea kolmosrajalyönti puhkaisi kentän ja kunnarin esti ainoastaan kolmospuolen portin tolppa. Tuloksena kuitenkin kaksi juoksua ja Kiri johtoon. Kapteeni-Carlson teki kuitenkin sen mikä Brandtilta vielä jäi tekemättä. Kakkospuolen läpilyönti pomppi sopivasti aidan yli ja Saraluoto kirmasi ykköseltä aina kotiin saakka ja Carlsonille tilastoihin kauden ensimmäinen kunnari. Simo kuitenkin säikäytteli vielä omalla neljännen tasoittavallaan. Kovalyöntisen lyöjäjokerin Valtteri Virtasen lapalaaka halkaisi takakentän ja neljä juoksua näytti lähes selviöltä. Tällä kertaa kuitenkin aita oli kotijoukkueen puolella ja neljä juoksua vaihtui lopulta yhdeksi juoksuksi ja toiseksi paloksi kotipesään. Tämän lähemmäksi ei vierasjoukkue enää päässyt ja jakson loppulukemiksi jäi 6-4 kotijoukkueelle.

-Siinä lyötiin palloa kakkosjatkeelle ja hiekalla voi aina tapahtua hyviä asioita, niin pallo pomppasi siinä vähän kopparin räpylästä sopivasti betonin kulmaan ja siitä aidan yli, kertasi Carlson toisen jakson ratkaissutta kunnariaan.

Sunnuntain lämpöinen sää takasi hyvän lyöntikelin ja molemmat joukkueet loivatkin kiitettävän määrän kolmostilanteita. Kotijoukkue 17 kappaletta ja vierasjoukkue Simo vielä yhden enemmän.  Kotijoukkueen ykköspalkinto meni kolme tärkeää juoksua lyöneelle Aleksi Karttuselle ja kakkospalkinto seitsemän kärkilyöntiä 100% teholla keränneelle Miikka Matikalle. Vierasjoukkueen ykköspalkittu oli viime kaudella Kiriäkin edustanut Kasperi Vehkaoja ja kakkospalkittu kaksi juoksua tuonut Aatu Vuorinen. Kirin ottelut jatkuvat torstaina vierasottelulla Joensuussa.

-Tärkeitä pelejä on kaikki pelit. Lähdetään Joensuuhun jatkamaan voittoputkea. Vähän tuntemattomampi vastustaja ainakin itselle, mutta tutkitaan vastustajaa videolta ja lähdetään pelaamaan omaa hyvää peliä, niin eiköhän sieltäkin saada pisteitä matkaan, Carlson päättää.

Scroll to Top