Jyväskylän Kiri Logo

Tärkeä kotivoitto simosta

Jyväskylän Kirin 1-0-voitossa Simon Kiristä miesten Ykköspesiksen sunnuntaisessa kotiottelussa oli sekä ison onnen että lievän kitkeryyden maku. Kaksi pistettä tasasi runkosarjatilin Simoa vastaan neljän joukkueen kujanjuoksussa, jossa yritetään välttää alempi loppusarja.

Se iso onni oli siinä, että Kiri sai kaksi pistettä ja Simo ei yhtään. Se kitkeryys oli siinä, että kolmekin pistettä oli tarjolla, mutta SiKi tasoitti pelin toisen jakson harhaheitolla kakkospesälle tilanteessa, jossa Simolta olivat lyöjät loppumassa. Näin Kiri voitti ottelun “vain” 1-0 (1-0, 3-3), kun kotijoukkue ei enää toisen jakson viimeisellä lopettavallaan saanut hyvistä tilanteista huolimatta lisäjuoksua.

Hyvää Kirin otteissa sunnuntaina oli sekin, että SiKi löi lauantaina yhdeksän juoksua Lohen tiiviiksi kehutusta ulkokentästä Koskenharjulla. Hippoksella kovalyöntinen joukkue jäi kolmeen. SiKin pelinjohtaja Ilkka Hirvonen totesikin pelin jälkeen, että joukkue teki huolimattomuusvirheitä eikä onnistunut peräkkäisissä suorituksissa. Joukkueen kotiutustilasto olikin surkea 2/14.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen oli tyytyväinen pisteisiin ja etenkin siihen, että Simo ei saanut yhtään.

– Ei se ollut meilläkään ruusuilla tanssimista eikä mitään ilotulitusta. Vain seitsemän kotiutusyritystä. Tuli ajatuskatkoja ja merkkivirheitä. Mutta muutoin pelattiin ulkona hyvin. Tästä alkoivat meidän pleijarit ja jäljellä on vielä kolme kotiottelua.

Etenkin Jere Paanasen ulkopelisuorituksia kakkoskopparina voidaan kehua, samoin Luukas “Liimanäppi” Poutasen.

Lyöjäjokeri Atte Brandt on palannut kotiin ryminällä. Nyt ei Kiri ole enää Poutasen ja Akseli Karttusen varassa kotiutuslyönneissä. Brandt sivaltelinkin sunnuntaina vaarallisia siivuja ja kaikesta näki, että SiKin ulkokenttä oli aina varpaillaan Brandtin lyöntivuorolla. Brandt löi sunnuntaina kaksi kotiutusta ja palkittiin joukkueensa ykkösenä.

– Täytyy sanoa, että oli todella mukava palata Jyväskylään ja pelata nyt kotiyleisön edessä ensimmäistä kertaa. Ei tämä omalta osalta mikään huippupeli ollut, sellaista keskinkertaista, Brandt totesi vaatimattomasti pelin jälkeen.

Lähes 400 katsojaa sai pureskella kynsiään, kun ottelu eteni tasaisesti. Avausjaksolla Kiri ei saanut juoksuja aikaan ennen kuin viimeisessä vuoroparissa. Kun SiKin lyöntivoima tiedetään, kotiyleisö saattoi vain odottaa ja pelätä, milloin pohjoisen vieraan mylly alkaa jauhaa.

Sunnuntaina se ei jauhanut ainuttakaan papua ensimmäisellä jaksolla, siitä piti Kirin tiivis ulkokenttä huolen. Kun Kiristä Brandt sitten löi neljännen aloittavalla Ville Vierimaan kotiin, isännät johtivat 1-0.

Tämän jälkeen Kiri kesti SiKin viimeisenkin hyökkäyksen, jossa muun muassa Luukas Poutanen uhmasi “kuolemaa” heittäytymällä vastustajan kakkosrajaleikkuriin koko kropallaan. Yleisö jo ehti säikähtää mutta Poutanen vain viittelöi avunantajat pois.

Toisella jaksolla SiKi sai hetkeksi pasmansa uomiin, kun vieraat toisen aloittavalla löivät kaksi juoksua. Kiri kuittasi nämä kuitenkin heti tasoittavallaan, kun Brandt löi ensin Iiro Hyvösen kotiin, sitten Karttunen kotiutti Taneli Lassilan ja Miikka Matikan: 3-2.

Neljännen aloittavalla SiKi sitten sai sen harmittavan tasoitusjuoksun harhaheitolla.

Vihonviimeinen mahdollisuus siunaantui parille Karttunen-Lassila viimeisellä Kirin tasoittavalla. Lassila oli jo puolimatkassa tulossa kolmoselta kotiin SiKin lukkarin Juuso Nousiaisen tolpasta, mutta Karttusen kovaksi tarkoitettu lyönti lipsahti etulaittomaksi.

Kirin kakkospalkinnolla palkittu Miikka Matikka oli mailanvarressa ja ulkona iskussa. Pomppu nousee tällä hetkellä hyvin ja Kiri pääsee loppuihin runkosarjan peleihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Niinpä ensi tiistaina Alavuden Peli-Veikkoja vastaan lähdetään hakemaan seuraavaa voittoa. Ottelu alkaa ti 1.8. kello 18.00 Hippoksella.

Scroll to Top