Jyväskylän Kiri Logo

Kiri - PuPe

Puijo vahvempi supervuorossa

Kiri taisteli miesten pesäpallon Ykköspesiksessä itselleen pisteen sarjajohtaja Puijon Pesikseltä tiistaina Hippoksen uudella stadionilla. Luvut olivat 1-2s (1-2, 4-3, 0-3s). Yleisö saattoi olla pisteeseen tyytyväinen sarjataulukon perusteella, mutta Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen ei.

– Tehtiin perkuleesti virheitä eka jaksolla. Jotenkin siinä vain peli vei meitä. Hyvää oli se, että saatiin piste tilanteessa, jossa taululla oli jo kaksi rastia. Mutta luvattoman paljon tehtiin virheitä.

Mihin voit olla illan pelissä tyytyväinen?

– Siihen yhteen pisteeseen, Karttunen sanoi pelin tauottua.

Jonkin verran ottelussa oli jälleen suukopua ja näytti siltä, että syöttötuomarilla oli linja ajoittain hukassa. Tuomo Holopaisen näytötkin olivat ajoittain ujoja ja epäselviä.

Kirin pelissä oli jälleen paljon hyvää. Kovalyöntinen Puijo pysyi kurissa supervuoroa lukuunottamatta. Hienoja kiinniottoja ulkona esittivät vuoroin Jani Raami, Luukas Poutanen, Kimmo Carlson, Niklas Moilanen sekä haamukopin selkä kenttään päin takarajan tuntumassa seisten tehnyt Miikka Matikka.

Mailanvarressa vastaavasti Raami onnistui kärkilyönneissään kahdeksan kertaa yhdeksästä. Ville Vierimaa meni etenijäjokerina loistavasti kentälle (kärkilyönnit 7/9). Jere Paananen on pelannut lyöjänä kolme viimeistä peliä loistavasti, tiistainakin kaksi kotiutusta – Aleksi Karttusen tapaan.

Illan palkitut olivatkin Raami ja Paananen.

Jos jossain eroa oli, niin lukkaripelissä. Kuopion Seeti Surakka onnistui tolpillaan ja pelin rytmittämisellä tylsyttämään Kirin parhaat tehot. Kasperi Vehkaoja aloitti Kirin lukkarina mutta jo toisen tasoittavalle lautasen ääreen astui vaihtajajokerina aloittanut Taneli Lasssila. Puijo tasoitti ensimmäisellä jaksolla tilanteeksi 1-1 vapaataipaleella.

Vastaavasti supervuorossa Kuopio pääsi niskan päälle (0-1) kiriläisten harhaheiton avustamana. Siitä vieraat rallattelivat 0-3-johtoon, joka piti loppuun asti.

Seuraavaksi Kiri kohtaa perjantaina paikallisottelussa Lohen Koskenharjulla kello 18. Heti perään lauantaina on Lohi puolestaan Kirin vieraana Hippoksella kello 17. Tuolloin rikotaan joku katsojaennätys, kun tiistainakin pelissä oli sateisenharmaassa säässä yli 400 katsojaa.

Scroll to Top