Jyväskylän Kiri Logo
Kuva: Jyrki Röppänen

”Kerran kesässä”- lyönti takasi Kirille voiton kärkipelissä

Alkukauden ennätysyleisö, 457 katsojaa näki, kun sarjakärki Kiri jatkoi voittojen tiellä Hippoksella ja lähetti vierasjoukkue Puijon Pesiksen tyhjin käsin kotimatkalle Savoon. Ottelun lopputulos tänään 1-0 (8-2, 1-1). Oman leimansa ottelulle antoi kuumuus. Lämpötila Hippoksella oli korkeissa hellelukemissa ja tunnelmakin nousi kentälle aika ajoin kuumaksi muutamien epäselvien tilanteiden vuoksi.

Ottelun avausvuoropari oli vielä juoksuton, mutta toisessa vuoroparissa alkoi tapahtua Kirin tultua tasoittavalle. Juho Matola näki ensin kolmosella mainiosti Miikka Matikan lyönnin kimpoilevan Puijon polttolinjassa ja karkasi tuomaan ottelun avausjuoksun. Tämän jälkeen Kimmo Carlson, Aleksi Karttunen ja Atte Brandt saattelivat etenijät vuorollaan kotipesään turvaan ja tilanne oli yhtäkkiä jo 4-0, eivätkä ne jääneet edes toisen vuoroparin loppulukemiksi. Lauantaina ylioppilasjuhliaan viettävä Elias Elonheimo nimittäin halkaisi vielä näyttävästi 1-3- tilanteessa takakentän ja Niklas Moilasella ja Brandtilla oli helppo ehtiä kotipesään, Elonheimon kiertäessä itse kunnarin. Puijo kavensi vielä kahdella juoksulla ja Karttusen lyödessä pallon vielä kertaalleen väliin, kirjattiin jakson loppulukemiksi 8-2.

-Se oli sellainen ”kerran kesässä”- lyönti. Täydellinen osuma ja juuri sinne minne halusinkin. Oli aika hieno fiilis lyödä tuollainen, Elonheimo kertasi kentän halkaissutta lyöntiään.

Ottelun toinen jakso oli avausjaksoa tasaisempi. Karttunen vei illan kolmannella lyödyllään Kirin johtoon ja tämä johto näyttikin kestävän aina kolmen pisteen voittoon asti. Puijo onnistui kuitenkin nousemaan jaksotasapeliin aivan viimeisellä mahdollisella hetkellä Toni Toivasen kotiuttaessa Ville Pietisen neljännen tasoittavalla kahden palon tilantessa.

-Ulkopeli oli ehjää koko pelin ajan. Lyönti napsui meillä aika kivasti ja päästiin rallattelemaan siinä avausjaksolla. Toisella jaksolla saatiin tärkeä pinna ja se riitti tällä kertaa jaksotasuriin. Hyvä voitto meille, Elonheimo arvioi illan kamppailua.

Hippoksen perjantai-illassa ei juhlittu kolmostilanteilla, sillä kolmostilanteita kirjattiin molemmille joukkueille yhdeksän kappaletta molempien joukkueiden ulkopelin ollessa hyvässä iskussa. Kiriltä palkittiin ykköspalkinnolla kunnarin ja kaksi tavallista iskenyt Elonheimo ja kakkospalkinnolla kolme juoksua lyönyt Karttunen. Palkittujen ohella Kiristä nousivat perjantain kamppailussa esiin lukkari Lauri Vuollo ja Jere Paananen, jotka johtivat tänään ulkopeliä vahvalla otteella tehden tukun tärkeitä paloja. Kiri huilaa nyt muutaman päivän ja pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona kotipelin Hippoksella JoMa Akatemiaa vastaan.

Scroll to Top