Jyväskylän Kiri Logo

Kiri - lp

Voittokkaat jäähyväiset Hippokselle

Pesäpallon miesten Ykköspesiksessä Jyväskylän Kiri hyvästeli Hippoksen vanhan stadionin tyylikkäällä tavalla ottamalla voiton torstaina Loimaan Palloilijoiden Junioripesiksestä. Voitto oli nihkeä mutta ansaittu, 2-1 kotiutuslyöntikisan jälkeen (2-1, 2-3, 1-1, 1-0).

Ottelu ei ollut mitään juoksujuhlaa. Kiri voitti kolmostilanteet 16-13 mutta kotiuttaminen oli vaikeaa molemmille joukkueille. Ensimmäisessä jaksossa Kiri joutui jännittämään pistettä loppuun asti, kun 2-0-johto näytti sulavan Loimaan kiriin. Ulkokenttä ja Kimmo Carlson kuitenkin kestivät ja jakso Kirille 2-1.

Toisella jaksolla Kirillä oli mahdollisuutensa kolmeen pisteeseen, mutta Loimaa oli lopulta 2-3 parempi. Jos lahjoitti Loimaa juoksuja Kirille ensimmäisellä jaksolla, niin vastaavasti Kiri teki virheitä, jotka maksoivat toisen jakson. Etenkin lyöjäjokeri Nooa Hoikka teki tuhojaan mailanvarressa ja kokenut Mikko Pauna hoiti kakkoskopparina Kirin parhaat kotitusyritykset.

Kun supervuoroparissa molemmat joukkueet onnistuivat kerran, mentiin kotituslyöntikisaan. Superissa Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen osoitti kuitenkin pelin suunnan ja nokkeluutta laittamalla yllätysmerkin päälle Niklas Moilasella ja hienolla lyönnillä kotareihin.

Kotiutuslyöntikissa nähtiin sitten lisää nokkeluutta Karttusen perheestä. Kun Loimaa jäi omilla viidellä yrityksellään nollille, Kirille riitti juoksu kahteen pisteeseen. Sen järjesti kaksikko Aleksi Karttunen ja Iiro Hyvönen: Karttusen kolmosrajan hidastettu riitti nopealle Hyvöselle ja Kiri pääsi juhlimaan historiallista voittoa. Seuraavan kotiottelunsa Kiri pelaa vasta heinäkuussa Kankaanpään Mailaa vastaan uudella Hippoksen pesäpallostadionilla.

Torstaina Kimmo Carlson oli Kirin ykköspalkittu ja jokerina pelannut Taneli Lassila kakkospalkittu.

Voitto tyydytti pelinjohtaja Karttusta, peli ei.
Voitto on aina voitto mutta tyyli, jolla se tuli, ei miellytä. Oltiin hyvin mukana pelissä koko ajan mutta tehtiin liikaa virheitä. Meidän pelaaminen on nyt virhealtista. Ei voi odottaa kolmea pistettä, jos tekee noin paljon virheitä.

Lauantaina on kiehtova paikallispeli Lohi-Kiri, johon odotetaan yleisöryntäystä.
Siihen peliin täytyy saada porukka iskuun ja pelata aika paljon paremmin, jos mielitään pärjätä, Karttunen kertoi torstai-iltana.

Koskenharjun kohtaamisessa nähdään muun muassa kahden nuoren lukkarin yhteenotto, kun Kirin tuore vahvistus, Sotkamon Jymyn kakkoslukkari Kasperi Vehkaoja kohtaa Lohessa lainalla olevan Imatran Pietu Vesterisen. Torstaina Hippoksen yleisölle esittäytynyt Vehkaoja osoitti sotkamolaisen pesiskoulun parhaita puolia: tempo lautasen ääressä oli hyvä, heitot kovia ja tulipa siinä ohessa myös yksi onnistunut kotiutuskin. Ottelukohtaisella sopimuksella Kirissä pelaava Vehkaoja parantaa varmasti Lohi-peliin.

Scroll to Top