Jyväskylän Kiri Logo

Kiri - lohi

Lohi vahvempi Hippoksella

Jyväskylän Kiri ja Lohi järjestivät kauden viimeisestä miesten pesäpallon Ykköspesiksen derbystä jännitysnäytelmän. Oletuksen mukaisesti ottelu jäi vähäjuoksuiseksi, kun Lohi voitti Hippoksella vieraspelinsä 0-1 (1-1, 2-3). Näin Lohi vei kesän derbyt 1-3.

Helpolla ei Kiri perjantaina Lohea päästänyt. Lohi tasoitti ensimmäisen jakson aivan lopussa, kun taas Kiri kiusasi vieraitaan toisen jakson viimeisen vuoroparin viimeiseen lyöjään. Tasoistus ja voittojuoksu jäivät kuitenkin tekemättä. Kolmostilanteet ottelussa olivat Lohelle 12-13.

Kaikkea tätä siivitti runsaslukuinen yleisö (1 345), jossa kuului äänenkäytöllisesti lievä Lohi-painotus. Siinäkin.

Illan kuningas oli Kirin Miikka Matikka, joka piti joukkuetta pystyssä sisäpelillään. Miehen tehot olivat 11/11 ja vaihtopelaaminen satavarmaa. Valitettavasti Kiristä ei vain löytynyt etenijöitä ja kotiuttajia korjaamaan näitä hedelmiä.

– Yhden juoksun pelihän se oli. Mukava oli pelata, kun oli paljon yleisöä mutta harmittaahan se, että joukkueena hävittiin, Matikka kertoi pelin jälkeen.

Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu kehui Matikkaa.

– Misiä ei saatu tänään kuriin, mieletön peli maestrolta. Mekin teimme virheitä mutta silti jäi tunne, että oltiin niskan päällä. Meillä on lauantaina peli ja sitten ensi viikolla kaksi peliä, joten tehtiin vähän vaihdoksia permanenttiin.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen oli syystäkin harmissaan.

– Koskaan ei voi olla tyytyväinen tappiopelin jälkeen. 0- ja takatilanteissa Lohi oli vahva. Etenkin 0-tilanne oli meille tänään haastava, Karttunen sanoi ja viittasi Lohen lukkarin Pietu Vesterisen tolppaan ja puolikorkeaaan.

– Pohjoisen reissulta tarvitaan pisteitä. Odottavaisin mielin lähdetään kolmeen viimeiseen vieraspeliin. Sisäpeliä täytyy parantaa.

Ensimmäinen jakso perjantaina Hippoksella kesti tasan tunnin. Tapahtumia jaksolla ei juurikaan ollut, mitä nyt kaksi juoksua. Kolmannen aloittavalla Kirin lyöjäjokeri Lasse Saraluoto kotiutti Elias Elonheimon ja kotijoukkue johti 1-0. Lohi kaivoi tasoittavansa viime hetkillä, kun nejännen tasoittavalla jokerilyöjä Tuomas Luukkonen kotiutti Valtteri Havukaisen: 1-1.

Kolmostilanteet ensimmäisellä jaksolla menivät Lohelle 5-9. Lohi olikin mailanvarressa piirun verran parempi ja loi tilanteita astetta helpommin kuin kiriläiset. Mutta Kirin ulkokenttä lukkari Taneli Lassilan johdolla kesti. Lohen Sebastian Lahti ei päässyt kentälle ja jokerina pelanneen Joonas Riikilän ruuti oli märkää.

Ensimmäisen jakson tehomiehet mailanvarressa olivat Kirin Miikka Matikka (4/4) sekä Lohen uusi tuttavuus Hippoksella Eemeli Paldanius (3/3). Matikka oli lähellä lyödä kunnarin, mutta ne Hippoksen aidat…

Lassilan ensimmäinen tähtihetki ensimmäisellä jaksolla sattui kolmannen tasoittavalle, jolloin hän irrotti lohelaisen kolmoselta ajolähtötilanteessa. Lohi painoi vuoroparissa päälle mutta jäi juoksuitta.

Parranpärinää kuultiin vain neljännen tasoittavalla, hetki ennen Lohen tasoitusta. Lohelaiset olivat sitä mieltä, että miehensä ehti kotiin, mutta tuomareiden mielestä kiriläisten takakentältä lähtenyt taittoheitto kiidätti pallon niukasti kotipesään ennen etenijää.

Lohi aloitti pelin hieman oudommalla kokoonpanolla, kun Valtteri Havukainen oli numero seitsemän ja Matti Vilppola numero kolme. Toiselle jaksolle Lohi palautti permanenttinsa siten, että Havukainen löi numerolla kolme ja Janne Palomäki numerolla kaksi.

Toiselle jaksolle tulikin sitten erilainen Lohi, kun ensimmäisellä aloittavallaan se löi heti kolme juoksua. Ensin Riikilä kotiutti Palomäen, sitten Luukkonen Havukaisen ja vielä onnistui myös Arttu Rauhamäki kotiuttaen Roope Pöyryn.

Liekö tämä myllytys ollut liikaa kiriläisille, kun joukkue ei saanut tasoittavallaan juuri mitään aikaan. Kotijoukkue sai kuitenkin lohelaisilta lahjan ja takatilanteen harhaheitolla. Tuosta tilanteesta Akseli Karttunen löi pomppupallolla Elonheimon kotiin: 1-3.

Lassilan toinen tähtihetki sattui toisen tasoittavalle, jolloin Pöyryn lyödessä otti kopin, minkä seurauksena Kirin ulkokenttä poltti palottoman ajolähdön vuoronvaihdoksi.

Kolmannen lopettavalla Kiri loi ajolähdön yhdellä palolla. Lasssila ei onnistunut kotiuttamaan Jani Raamia, mutta Luukas Poutasen kolmosjatkeelle suuntautunut lyönti riitti Iiro Hyvöselle, ja tilanne oli 2-3. Siihen Kirin kiri kuitenkin tyssäsi.

Illan ihmeellisyyksiin kuului tietenkin Miikka Matikan täydellinen sisäpeli mutta myös se, että nyt nähtiin Hippoksella miesten Ykköspesiksen ensimmäiset pomput. Matikka näytti, että pompullakin mies ehtii pesänvälin.

Seuraavan kerran Kiri pelaa sunnuntaina, silloin vieraissa Puijon Pesistä vastaan Kuopiossa kello 17.00

Scroll to Top