Jyväskylän Kiri Logo

avausderby lohelle

Peräti 2083 katsojaa näkivät Hippoksen helteisessä torstai-illassa tiukan ja tasaväkisen paikalliskamppailun, joka kääntyi kotijoukkueen harmiksi Lohen voittoon lukemin 0-2 (2-3, 2-3). Molemmilla joukkueilla oli pelin aikana omat etsikkoaikansa, mutta Lohi käytti omat paikkansa tehokkaammin hyvässä vireessä olleen kotiuttajajokeri Teemu Lepistön johdolla.

-Hieno oli pelata ja pelaamisesta nautti tänään, kun yleisöä oli sen verran paljon! Hieno tapahtuma oli tänään, Kirin ykköspalkittu Ville Vierimaa kertoili pelin jälkeen.

Ottelun avausvuoro ei vielä juoksuja tarjonnut, mutta Kiri järjesteli omalla ulkovuorollaan komean ansan. Palottomassa 1-2 -tilanteessa lukkari Lauri Vuollo otti ensin heittämällä kärpäsen Lohen kärkietenijä Janne Palomäestä kakkospesältä. Tämän jälkeen pallo piilotettiin kakkospesälle, mitä Lohen ykkösellä ollut etenijä Mikke Tschesmenski ei huomannut ja myös hän joutui kävelemään poltettuna takaisin kotipesään. Tiistaina paluun pelikentille tehnyt Luukas Poutanen sijoitti kumuransa väliin toisessa vuorossa ja tänään kaikki Kirin juoksut tuonut Taneli Lassila ehti tuomaan ottelun avausjuoksun, mutta Lohi tuli heti omalla tasoittavallaan tasoihin Lepistön lyömällä polttolinjasurriaisella.  Lepistö ja Matti Vilppola veivät kolmannessa Lohen kahden juoksun karkumatkalle, eikä Kiri enää omalla tasoittavallaan pystynyt tähän vastaamaan. Juoksun päähän Kiri kuitenkin tuli Atte Brandtin kakkospuolen välilyönnillä, mutta tämän lähemmäksi Kiri ei enää päässyt. Lohi oli avausjaksolla selvästi tehokkaampi omissa kotiutuspaikoissaan, sillä kolmostilanteet menivät avausjaksolla kotijoukkueelle 9-5.

Toisella jaksolla tahti säilyi samana. Lohi käytti omat paikkansa tehokkaammin ja Kirin kotiutusyritykset torjui Lohen ulkokenttä. Lepistön kahdella ja Tuukka Soikkelin yhdellä kotiutuksella Lohi oli jo 0-3 -johdossa ennen Kirin viimeistä vuoroa. Poutasen paikalle numerolle neljä viimeiseen vuoroon vaihdettu Lassila huudatti heti alkuun kotiyleisöä puhkaisemalla takakentän ja kiertämällä tyhjään kenttään kunnarin. Poutanen nosti kotijoukkueen osakkeita lisää yllättämällä Lohen kolmoskopparin Roope Pöyryn ja Lassilalla oli helppo työ tuoda tuplajuoksu, mutta kotijoukkueen harmiksi aita pysäytti kuitenkin haaveet lisäjuoksuista. Lisäjuoksuja pelissä ei enää pelissä nähty, joten Lohi nappasi ensimmäisen kiinnityksen kaupungin herruudesta.

-Tiukkaa vääntöä oli tänään. Siinä olisi pitänyt pystyä raapimaan omista paikoista ne pinnat taululle, millä olisi päästy siihen rinnalle ja mahdollisesti ehkä johtoasemaankin jossain vaiheessa. Ne juoksut mitä oli tänään vapailla lyönneillä saatavilla, saatiin, mutta niistä omista haastoista ei saatu juoksuja, mistä kaveri taas teki omat juoksunsa, Vierimaa arvioi.

Kirin parhaana palkittiin jälleen mainion pelin pelannut Vierimaa, jolle tilastoihin kirjattiin viisi kärkilyöntiä. Kakkospalkinto meni luotettavan ulkopelin pelanneelle Niklas Moilaselle. Kirin ottelut jatkuvat ensi viikolla kahdella vierasottelulla. Tiistaina joukkue matkustaa Ylivieskaan ja perjantaina haetaan revanssia Koskenharjulta. Sitä ennen Jyväskylässä vietetään kuitenkin viikonloppuna pesäpallon Itä-Länsi -karnevaaleja.

Scroll to Top