Jyväskylän Kiri Logo

Kiri - lohi

Tappio paikallisessa

Ei onnistunut Kirin miesten Ykköspesisjoukkue kukistamaan Jyväskylän Lohea toistamiseen viikonlopun tupladerbyssä vaikka sai lauantaina Lohen vieraakseen Hippoksen uudelle pesäpallostadionille. 1 300 katsojaa sai todistaa Lohen paremmuuden luvuin 0-1 (1-3, 2-2), kun Kiri oli perjantaina voittanut Koskenharjulla.

Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu totesi lauantain pelin jälkeen, että virkaveli Jukka Karttusen lausunnot lohivoileivästä perjantaina lisäsivät sopivasti kiukkua.

Muutoin oli mahtavat kaksi iltaa. Huikea tunnelma molemmissa peleissä ja hyvät kannattajajoukot molemmilla. Tämähän oli divaripelaajan unelma. Tänään peli oli tasokkaampaa kuin perjantaina.

Valtteri Havukainen ja Janne Palomäki loivat lohelaisille hyvin tilanteita (kaikkiaan 14 kolmostilannetta). Arttu Rauhamäki löi kolme juoksua ja jokerilyöjäksi kutsuttu Tuukka Soikkeli kaksi. Lohen Roope Pöyry oli lauantaina asetetta parempi ja lukkarikisassa Pietu Vesterinen löi niukasti Kirin Taneli Lassilan, jolle mailanvarressa sattui vaisumpi peli (onnistumiset 1/6).

Eilinen maistui vielä tänäänkin ja ehkä se näkyi pelissä. Vaisuja oltiin. Nämä pelit osoittavat kuitenkin sen, että erot ovat pienet. Lohi on sillä paikalla, minkä se ansaitsee eli sarjan kärkipäässä ja me sarjataulukossa siellä, mikä ansaitaan. Minkäs teit, kun Arttu Rauhamäki löi merkistä väliin, Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen sanoi pelin jälkeen.

Kiriläisistä kovia onnistujia lauantaina olivat ykköspalkittu Jani Raami ja kakkospalkittu Luukas Poutanen, lauantaina lähinnä ulkopelisuoritustensa perusteella, kun mailanvarressa Poutasella oli hiljaisempi päivä. Raamin kärkilyöntitehot olivat täysi sata (7/7) ja ottelu oli hänelle jo kolmas onnistuminen peräjälkeen.

Miikka Matikka on noussut tasolleen sisällä, ulkona hänelle sattui yksi lipsahdus. Jokerit Ville Vierimaa ja Lasse Saraluoto olivat tehokkaita sisällä.

Ensimmäisellä jaksolla Lohi meni 0-1-johtoon toisen tasoittavalla. Kolmannen tasoittavalla Lohi sitten löi tilanteeksi 0-3. Kiri kavensi vielä numeroiksi 1-3, kun Aleksi Karttunen kotiutti Luukas Poutasen, mutta lyöjät loppuivat.

Jonkin verran kiriläisille jäi purnattavaa, kun kolmannen aloittavan hyökkäys kilpistyi estämistuomioon takavaihtotilanteessa: kaksi lisäpaloa ja vuoron vaihto.

Toiselle jaksolle Kiri teki vaihdoksia. Lassila muun muassa siirtyi lyömään numerolla seitsemän ja Raami tuli numeroksi kaksi. Toinen jakso olikin Kirille parempi vaikka tässäkin jaksossa Kirille tuomittiin estämisestä kaksi paloa (toisen tasoittavalla).

Jaksossa Poutanen löi ensin Iiro Hyvösen kotiin ja tilanteeksi 1-0, sitten Saraluoto kotiutti Elias Elonheimon ja tilanteeksi 2-2. Kirillä oli vielä mahdollisuus viimeisellä tasoittavalla tehdä se yksi, pisteen turvaava tikki, mutta se jäi nyt ottamatta.

Tiistaina 11. heinäkuuta Kiri saa Hippokselle vieraakseen Oulun Lipon, joka on vain kaksi pistettä Kiriä edellä ja sarjassa viidentenä. Ottelu alkaa kello 18.

Scroll to Top