Jyväskylän Kiri Logo

Kiri - Lippo

Kiri Lippoa vahvempi

Kirin miesten Ykköspesiksen joukkue teki tiistaina sen, mitä sen pitikin tehdä. Otti kolme pistettä Oulun Lipolta Hippoksella. Mutta tapa, jolla voitto tuli, ansaitsee erikoiskehut.

Kovalyöntinen Oulu jäi Jyväskylässä juoksuitta, kun taas Kiri iloitteli kahdeksan juoksua, joista yksi tuli historiallisesti Miikka Matikan kunnarilla. Kun Matikka löysi pallon mentävän reiän kentästä, Jere Paananen toisti tempun vain hetkeä myöhemmin ja yli 500-päisellä yleisöllä oli hauskaa.

Oulu sai ottelussa kaikkiaan vain kaksi kolmostilannetta, kun Kiri loi niitä 16.

Ottelu päättyi Kirille 2-0 (1-0, 7-0). Näin Kiri ohitti Oulun sarjataulukossa ja nousi jo viidenneksi.

– Ei varmaan ollut kovin viihdyttävä peli yleisölle. Ja se johtui ennen kaikkea meistä. Tällaisia ohipelejä näyttää nuorelle porukalle sattuvan, vaikka kuinka korostaa työn merkitystä ja sitä, ettei edellinen hyvä peli paina seuraavassa pelissä mitään, vaan ajatuksen pitää olla jatkumossa, Lipon hiljainen pelinjohtaja Riku Tolonen kertoi pelin jälkeen.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen oli huomattavasti puheliaampi.

– Tauolla teroitettiin niitä asioita, mitä oli sovittu. Kyllähän se peli oli pitkään veitsenterällä, mutta Niklas Moilanen teki kaksi tärkeää paloa. Jalalla oltiin kaveria parempi ja halu voittaa ne tärkeät pisteet näkyi pelaamisessa. Taneli Lassila pelasi ehkä kesän parhaan lukkaripelinsä. Tosi tyytyväinen olen tulokseen.

Ensimmäinen jakso oli nihkeä. Vaikka Oulu oli ponneton ja sen kehuttu kärki tylsä, ei Kirikään saanut omaa peliään uomiinsa, vaikka sai lahjaksi parikin kolmostilannetta. Oulun lukkari Samuli Pohjola syötti sopivasti korkeaa ja piti Kirin kotiutuslyönnit kurissa.

Ensimmäisen jakson ratkaisu tuli aivan lopussa, kun Kiri neljännellä tasoittavallaan loi jälleen kolmostilanteita. Kahden palon tilanteessa Luukas Poutanen asettui lyömään ja onnistui viime hetkellä kotiuttamaan Lassilan. Juoksu oli niukka, sillä lukkari Pohjolan venytys näytti tuhoavan etenijän, mutta pallo ei pysynyt miehen räpylässä.

Toinen jakso alkoi kiriläisittäin virkeämmin, kun Kimmo Carlson kotiutti jo ensimmäisen aloittavalla Lassilan. Tässä vaiheessa oli Poutasen vuoro esittää huikeita kiinniottoja ulkona.

Toisen aloittavalla alkoi sitten tapahtua. Illan kuningas Miikka Matikka löi Kirin jo 4-0-johtoon kunnarin arvoisella lyönnillä. Kotiin ehtivät Iiro Hyvönen ja Jani Raami.

Hetkeä myöhemmin Jere Paananen pamautti oman kunnarinsa, kaksi muuta juoksua toivat Elias Elonheimo ja Poutanen. Tilanne oli jo 7-0 ja oululaisista näki, että heitä kiinnosti tämän jälkeen enää kotimatka – ja sekin mahdollisimman pian.

Matikka palkittiin luonnollisesti ykkösenä, Moilanen kakkosena ulkopeliansioistaan. Matikan kärkilyöntisaldo oli 11/12.

– Saatiin tärkeät kolme pistettä. Pelattiin hyvää ulkopeliä eikä kaveri tänään ehkä ollut parhaimmillaan. Eka jakso oli meiltäkin nihkeä, Matikka kertoi.

Nyt sarjassa seuraa Itä-Länsi-tauko. Tosin Matikka ja Ville Vierimaa on pelaavat Idän joukkueessa lauantaina. Alun perin Itä-Länsi otteluun oli valittu Kimmo Carlson, joka jää kuitenkin ottelusta sivuun vaivojen vuoksi. Joukkue huilaa keskiviikkona, treenaa torstaina ja perjantaina, huilaa viikonloppuna ja osallistuu Matti Nykäsestä kertovan musiikkinäytelmän katsomiseen Hippoksella maanantaina.

– Sitten aletaan pikku hiljaa valmistautua Lohi-peliin, Karttunen kertoi.

Kiri kohtaa Lohen derbyssä neljännen kerran perjantaina 21. heinäkuuta kello 18.

Scroll to Top