Jyväskylän Kiri Logo

Kiri - Kpl

Kausi käyntii voitokkaasti

Uutta tulemista tekevä Jyväskylän Kiri sai ensimmäisessä pesäpallon miesten Ykköspesisottelussaan historiallisen hyvän startin. Hippoksella kaatui keskiviikkona nopeajalkainen Kouvolan Pallonlyöjät (KPL) kotiutuslyöntikisan (2-1) jälkeen. Koko ottelu kirjattiin isännille 2-1 (1-5, 1-0, 0-0s, 2-1k).

Tuloksena oli siis historialliset kaksi sarjapistettä. Mutta toisinkin olisi ottelu voinut mennä. Kiri olisi paremmalla keskittymisellä voinut saalistaa jopa kolmekin pistettä, niin paljon parempi Kouvola ei ensimmäisellä jaksolla ollut. Toisaalta Kouvola oli juoksun päässä otteluvoitosta.

Ensimmäinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä, vaikka Kiri lahjoittikin vapaataipaleella vieraille 0-1-johdon. Kiri tasoitti, kun Luukas Poutanen löi Jani Raamin kotiin.

Tuossa vaiheessa Kirin ulkopeli näytti vielä betonilta, mutta sitten KPL:n lyhyet, pomput ja kovat ratkaisut alkoivat murentaa Kirin puolustusta. Osasyyllinen siihen oli syöttötuomari Akseli Heikkilän linja, joka “aiheutti” paljon alkuasennottomia vääriä. Hippoksen yleisö ehtikin jo tarjota Heikkilälle omaa asentokirjaa.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen ei ollut tyytyväinen syöttötuomarin linjattomuuteen mutta iloitsi kahdesta sarjapisteestä.
Hankala oli pelata, ei siinä pelinjohtamista paljon tarvittu. Toisella jaksolla onneksi peli rauhoittui. Meidän piti olla lyöntivoimainen ja kaverin juoksuvoimainen mutta me ei onnistuttu kotiutuksissa.

Siinä missä Kiri tupeksi tilaisuutensa ensimmäisellä jaksossa, Kouvola rakensi tilanteita varmasti ja kotiutti kovalla prosentilla. Etenkin Kiteeltä tullut lainapelaaja Kasperi Kaksonen teki mailan varressa mitä halusi.

Toisella jaksolla Kiri meni johtoon kolmannen aloittavalla, kun Taneli Lassila löi ja Lohesta täksi kaudeksi Kiriin tullut Aleksi Karttunen toi juoksun.

Kun Kouvola ei saanut lyöntimyllyään käyntiin Kirin tiivistettyä ulkopeliään, ratkaisu jäi toisen jakson viimeisen vuoroparin tasoittavaan: Kiri kesti KPL:n hyökkäyksen ja varmisti jo tässä vaiheessa historiallisen sarjapisteen.

Mutta lisää oli tulossa. Kotiutuslyöntikisassa aloittanut Kouvola onnistui kerran, mutta Kiri iski kahdesti, kun Karttunen kotiutti hienolla kakkospuolen lyönnillä Iiro Hyvösen ja heti perään aiemmin epävarman oloisesti pelannut (1/6) kapteeni Kimmo Carlson kotiutti kotijoukkueen varsinaisen kärkietenijän Ville Vierimaan. Hienoa yhteistyötä ja niukka juoksu.

Näin kotijoukkue voitti lähes 350 katsojan riemuksi merkittävän kotiottelun ja kaksi sarjapistettä. Kiri pelaa vanhalla Hippoksella vielä kaksi kotipeliä. Kirin parhaana palkittiin Luukas Poutanen, joka liimasi ulkokentällä siepparina erinomaisesti vastustajan lyöntejä ja löi yhden juoksun. Kakkospalkinto meni Miikka Matikalle, joka ratkaisuhetkillä haki hienoja koppeja takakentällä.

Ville Vierimaa löysi toisella jaksolla kärkietenijän vaistot ja meni kentälle hyvin. Jani Raami vaihtoi turvallisesti, samoin Jere Paananen onnistui mailanvarressa. Kokonaisuudessaan joukkue teki virheitä mutta voitti itsensä lopulta saavuttaen tärkeät kaksi pistettä vahvasta Kouvolasta.

Kaikki Ykköspesiksen ottelut nähdään Ruutu-palvelussa. Kirin kotiottelut selostetaan ja mukaan on pyydetty myös paikallisia pesäpallon asiantuntijoita tukemaan selostusta.

Scroll to Top