Jyväskylän Kiri Logo

Kiri - KaMa

Kiri juhlaa avausottelussa

Pesäpallon miesten Ykköspesiksessä Jyväskylän Kirillä oli lauantaina mahdollisuus korkata uusi stadion Hippoksella täydellisesti. Nyt täydellisyyteen tuli pieni särö ensimmäisen jakson tasurin vuoksi, mutta muutoin lauantai-ilta oli loistava. Kiri voitti Kankaanpään Mailan 1-0 (4-4, 4-0).

Ottelu alkoi tunnustellen ja ehkä lievästi hermostuneesti. Kenttä ja alusta olivat molemmille joukkueille kilpailutilanteessa uusi ja outo kokemus. Toki Kiri ehti treenata uudella stadionilla.

Historiallisen juoksutilin avasi Luukas Poutanen Kirin eduksi, kun hyvässä tikissä oleva mies löi Taneli Lassilan kotiin. Heti perään Aleksi Karttunen kotiutti Miikka Matikan ja tilanne oli jo 2-0. 3-0:kin oli lähellä, mutta KaMan hyvin pelannut kopparipari torppasi tämän ja monta myöhäisempääkin tilannetta haamukopeilla.

Poutanen iski avausjaksolla vielä toisenkin tikin ja kun Kimmo Carlsonkin onnistui mailanvarressaa, tilanne oli 4-0. Hippoksen runsas yleisö odotteli tässä vaiheessa jo taukoa ja jaksovoittoa, kun KaMa ei näyttänyt saavan aikaiseksi mitään vaarallista.

Mutta sitten rävähti: kiriläisiltä harhaheitto ja pari pomputtelua, niinpä KaMa käänsi momemtumin edukseen ja väänsi luvuiksi 4-4. Siinä missä KaMalla ei aiemmin ollut onnistunut mikään, juoksuja alkoi tulla.

Kiri sai vielä tasoittavallaan mahdollisuuden kuittiin, mutta jakso päättyi lukemiin 4-4.

Toisella jaksolla Hippoksen uudella stadionilla oli vain yksi joukkue. Toisen avaavalla Kiri sai ajolähdön ja Carlson kotiutti Lassilan. Kolmannen aloittavalla oli Niklas Moilasen vuoro onnistua mailan varressa ja kotiin tuli loisto-ottelun pelannut Jere Paananen.

Illan riemukkaisiin hetkiin lukeutui edelleen jokerina pelanneen Ville Vierimaan 3-0-juoksu. Tuulennopea Karttunen toi juoksun ja Vierimaan sydämenpohjasta tullut tuuletus ykköspesällä kuvasi täydellisesti kiriläisten tunteita lauantaina.

Viimeisessä vuoroparissaan sisällä Kiri teki vielä tilanteeksi 4-0, kun Karttunen onnistui kotiuttamaan Iiro Hyvösen. Sen jälkeen alkoi KaMan pelin hyydyttäminen, mitä KaMa edesauttoi jättämällä lyöntijärjestyksen häntäpään kokonaan väliin. Ja kun kärki ei toiminut…

Illan tähtihetkiä olivat monet kiriläisten onnistumiset, kuten kovat lyönnit etenkin ottelun alussa. Yleisön mieleen jäivät myös Elias Elonheimon eleetön koppikiinniotto kakkosrajasta, Miikka Matikan viime hetken takakenttäkoppi, joka tyhjensi kentän KaMasta sekä Kimmo Carlsonin polttoheittokiinniotto, joka viimeistään tuhosi kankaanpääläisten kirin.

Kaikkiaan kiriläiset esittivät kentällä iloisia otteita ja tuuletuksista näki, että voitto ison kotiyleisön edessä uudella stadionilla ja juuri KaMaa vastaan maistui.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen totesikin Antti Tokkarin kenttähaastattelussa, että tunnelma stadionilla oli ainutlaatuinen.

– Onnistuttiin tänään hyvin. Ainoa harmitus on se ensimmäisen jakson voiton menettäminen.

Pelin jälkeen Karttunen lisäsi vielä, että yksi taktinen osa voitossa oli Luukas Poutasen KaMa-tietämys, mies kun tuntee kaikki Mailan pelaajat. Näin Kiri sai muun muassa vieraiden pelätyn kärjen kuriin.

Poutanen palkittiin kotijoukkueen parhaana, Carlson pokkasi junioreilta kakkospalkinnon. Mutta launantaina Kirin joukkue oli täynnä onnistujia.

Kiri voitti kolmostilanteet 17-14, mikä osoittaa, että Kiri onnistui tylsyttämään KaMan kärjen. Samaa sanoi Kankaanpään pelinjohtaja Atte Hakalakin ja onnitteli kankaanpääläisille hyvin tuttua Karttusta avoimesti ja rehdisti.

– Hieno oli pelata uudella stadionilla. Yleisöä oli hyvin paikalla ja tunnelma oli hyvä. Lämpimämpi olisi sää tosin voinut olla, Poutanen totesi pelin jälkeen.

Kirin voittoa Hippoksella todisti moni Kiri-legenda sekä kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Olli Määttä, jolla on pesistaustaa juniorivuosilta.

Scroll to Top