Jyväskylän Kiri Logo
Lassila-Kiri-juhlii

Raportti: Kiri-Jymy Jaguars

Voitto!

Vain sillä on merkitystä ja vain sitä haettiin. Silti nousukarsintasarjan avausottelua voi osaltamme pitää tylyn tyylikkäänä; Sotkamon Jymyn Jaguaarit kaatui lukemin 2 – 0 (7-1, 3-0). Kolmostilanteet 18 – 6 ja juoksujentekoa meidän osalta jokaisessa vuorossa, Jaguaarien osalta vain ensimmäisen jakson ensimmäisessä. Meillä on vieläkin ihan hyvä mahdollisuus voittaa tämä sarja.

Jännitykset jännitelty
Otteluhan alkoi käsikirjoituksemme mukaisesti. Jos edellisessä vaiheessa Imatraa vastaan alku oli kankeaa, niin nyt kankeaa oli vain huoltajalla iltapäivän viestittelyjä muistellessa. Hyvönen kentälle, Raami ja Lassila siirtelivät eteenpäin ja Carlson naksautti miehen kotipesän turvaan. Siihen vielä Elonheimo kotiutti nopsajalka-Poutasen ja kaikki vaikutti niin upean kauniilta. Tasoittavalla Sotkamo pelasi samalla pelikirjalla – kärjestä tilanne ja numero neljä Huotari kotiutti kärki Salmisen. Tuon jälkeen sisäpeli rauhoittui molemmilla, mitään rallattelua koleassa vastatuulessa ei oletettu eikä saatu. Toisessa vuorossa kakkospalkittumme Niklas Moilanen (palkinnoksi korurasia, varmaan nilkkakoru?) ja ykköspalkittumme Jani Raami (perhepizza?) vastasivat 3-1 -johtojuoksusta. Kolmannessa vuorossa Taneli Lassila kotiutti edellä kirmanneet Hyvösen ja Raamin sekä Joni Karppanen Lauri ”Kenu” Kurosen. Neljännessä vuorossa kaksikko Moilanen & Raami taas asialla jakson loppulukemiksi 7-1. Tämän kaiken olisitte pienemmällä vaivalla lukeneet pesistulokset.fi-sivustolta, mutta päätitte avata tämän otteluraportin? No, siitä saatte syyttää pelkästään itseänne. Edellä mainitulla sivustolla on taattu taso, tällä ei.

Taattua tasaisuutta
Niin Sotkamolla, kuin Kirilläkin. Ennen peliä päiviteltiin miehissä, että eipä ole itälohkon peleissä ollut vastustajajoukkue alkuverryttelyssä ennen meitä, täysilukuisena ja yhtenäisessä asussa. Nyt on. Vastustaja on halvempi kopio isoveljestään, Super-Jymystä. Tasainen, taktisesti kypsä, yhtenäinen ja sitkeä. Ei saatu niskalenkkiä toisellakaan jaksolla, vaikka ensimmäisestä vuorosta asti johdettiin. Ensimmäisessä Saukkola kotiutti Raamin, toisessa vuorossa Carlson Kurosen ja kolmannessa Saukkola puhkoi saumasta kotiuttaen Lassilan. 3-0 ja voitontanssit ja junabiisit ja kaikki normaalit rituaalit. Ulkopelissä nollasimme Sotkamon, eikä vastustaja ollut oikein lähelläkään juoksua. Taneli Lassila pelasi lautasen ääressä vakuuttavasti, polttolinjassa Moilanen, Carlson & Raami tuhosivat vaihtotilanteet vastustajalta. On toki myös myönnettävä, että Jaguaarien paras peli tämä ei ollut (aika monta on videolta tullut viime päivinä katsottua) – niin paljon laittomia sisäpelissä ja pomputuksia ulkopelissä nähtiin.
Meidän tasaisuutemme näkyi siinä, että joka vuorossa tosiaan taululla lukemia vaihdettiin. Juoksulukemia. Ja vain kaksi pelaajaa jäi tuotujen & lyötyjen sarakkeessa tällä kertaa nollille. Kärkkärikurkoja olivat 100 % tehoilla Carlson (6/6) ja Raami (8/9). Kahteen lyötyyn ylsivät Lassila, Carlson, Moilanen ja Saukkola. Valitettavasti vain kaksi palkitaan per peli, mutta virtuaalinen littipeukku vielä kapteenille, joka oli kyllä kovissa paikoissa kova.

Ottelupallo tai kaksi
Sunnuntaina Vaajamatkojen bussi mallaa pohjoisen junaa ja matkamme Jukan kyydissä kohti Sotkamon luonnonkaunista, uutuuttaan kiiltävää Marjex-stadionia. Matka alkaa ennen kuin kukko kiekuu, sika pieree ja teinit kotona heräävät. Ei se mitään. Virtaa on niin paljon, että ei tässä malta nukkuakaan. Meillä on nyt kaksi ottelupalloa siihen, että saavutamme tämän urheiluseuran ensimmäisen urheilullisen tavoitteen. Kun ottelutilastomme tältä kaudelta näyttää 19 voittoa ja 0 tappiota, ei liene salaisuus, että tavoittelemme sarjan katkaisua vakavissamme jo sunnuntaina. Vakavissamme, mutta emme vakavina, koska tämä on ihan pirun kivaa! Henki on hyvä, vaikka haisee ja vire on vahva, vaikka jossakin varmasti kolottaakin.
En minä tähän osaa muuta sanoa. Lähdemme sunnuntaina voittamaan ja osannette etsiä tuloksen jostakin käsiinne, koska Urheiluruutuun se ei todennäköisesti vielä yllä. Lupailen, että kirjaamme jonkinlaisen otteluraportinkin jollakin aikataululla jollekin internetin sivuille, mutta olenhan lupaillut näissä ennenkin liikoja.

Tilastot

Scroll to Top