Jyväskylän Kiri Logo

raportti: KIRI - JOMA

Kuva: Jyrki Röppänen

Kiri jatkoi keskiviikon pisteputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi, mutta voiton vei kotiutuslyöntikilpailuun venyneessä runsasjuoksuisessa ottelussa nuori JoMa Akatemian joukkue vahvan lukkarinsa Ukko Schroderuksen johdolla. Lopputulos Hippoksella 1-2 (4-7, 5-2, 3-4). Kiriltä ottelussa palkittiin ykköspalkinnolla hyvässä lyönnissä ollut ja kolme juoksua lyönyt Atte Brandt ja kakkospalkinnolla Ykköspesiksen kärkilyöntitilastossa kolmantena oleva Miikka Matikka, joka keräsi kahdeksan kärkilyöntiä ja kaksi lyötyä juoksua. Ilman palkintoa tällä kertaa jäi neljä juoksua tuonut vahvan pelin pelannut Ville Vierimaa, joka kirjasi tililleen neljä tuotua juoksua ja nousi samalla koko Ykköspesiksen etenijätilaston piikkipaikalle. 
-Peli muistutti hyvin paljon edellistä kohtaamista Joensuussa. Vaikea pelin alku taas meiltä, jonka kautta heti takamatkalle, eikä saatu enää kurottua kiinni avausjaksoa. Toisella jaksolla oli meidän vuoro hallita peliä ja päästiin ottamaan revanssia kotareihin. Tällä kertaa täytyy sanoa, että JoMa oli erittäin kova kotareissa, Vierimaa analysoi peliä.

Ottelun alku oli taas kotijoukkueen kannalta hyvinkin synkkä, sillä kahden vuoroparin jälkeen taululla oli vierasjoukkueen johtolukemat 1-6. Kiri heräsi kolmannessa vuoroparissa taistelemaan jaksovoitosta Matikan kakkospuolen läpilyönnillä ja tuoreen sähköasentajan Niklas Moilasen näpäytyksellä, mutta molempien joukkueiden onnistuessa neljännessä vuoroparissa kertaalleen, jäivät jakson loppulukemiksi 4-7. Jakson komein suoritus nähtiin neljännessä vuorossa, kun Vierimaa karkasi Matikan takakenttälyönnillä kakkoselta suoraan kotiin saakka.

-Katselin hieman sivusilmällä mitä Joensuun koppari tekee ja päätin, että jos pallo sirvahtaa edes vähän niin lähden suorilta kotiin. Tavoitteena hakea tietenkin pinnaa ja samalla joukkueelle sytykettä, Vierimaa kertasi karkaamistaan.

Toiselle jaksolle tahti kääntyi ja Kiri tuli jakson alkuun vahvasti. Ykköspalkittu Brandt kotiutti ensin Juho Matolan kovalla maalyönnillä ja viimeisellä lyönnillään vielä Vierimaan taitavalla näpäytyksellä. Jatkotilanteessa tauolla jokeriksi vaihdettu Lasse Saraluoto uitti lyöntinsä kakkospuolelle väliin ja Kimmo Carlson ehti kotiin. Vielä kun samassa tilanteessa polttoheitto suuntautui ohi kolmospesän, niin ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne oli jo 4-0 kotijoukkueelle. Taneli Lassila löi toisen vuoroparin alkuun vielä kolmospuolen välilyönnillään lukemiksi 5-0. Joensuu kavensi Tuomas Kujasen ja Aapo Monosen lyönneillä toisessa vuoroparissa, mutta lisäjuoksuja ei enää jakson aikana lopulta nähty, joten jakso loppulukemat kirjattiin Kirille 5-2.

Aika usein kolme lyötyä juoksua riittää kotiutuskilpailussa ainakin jatkopareille, mutta JoMa oli eri mieltä keskiviikon kamppailussa. Kiri nimittäin löi omalla aloittavallaan kolmesti mieheen kotiin Aleksi Karttusen, Brandtin ja Saraluodon toimesta, mutta tämäkään ei riittänyt. JoMa löi sitkeästi palloa väliin ja onnistui kun onnistuikin lopulta neljästi ja vei voiton mukanaan.

Kiri jatkaa kolmen ottelun härkäviikkoaan viikonlopun tuplareissulla pohjoiseen. Perjantaina joukkue pysähtyy Oulussa haastamaan Lipon ja jatkaa lauantaiksi Simoon kaimaseuransa vieraaksi.

-Vaikka keskiviikon tappio tietysti harmittaa, niin piste oli edelleen tärkeä meille. Mukava lähteä viikonlopuksi reissun päälle ja viettää aikaa kunnolla joukkueen kanssa. Otetaan hieman tarkennuksia tulevista vastustajista, omasta pelistä ja lähdetään pohjoiseen metsästämään pisteitä, Vierimaa päättää.

Scroll to Top