Jyväskylän Kiri Logo

Niukka tappio Haminalle

Lähellä mutta kuitenkin niin kaukana. Siinä pähkinänkuoressa Jyväskylän Kirin miesten Ykköspesisjoukkueen tiistainen kamppailu sarjakärki Haminan Palloilijoita vastaan. Kotitappio tuli kelvollisen pelin jälkeen numeroin 0-1 (2-3, 3-3). Kipeästi kaivattuja pisteitä ei siis tullut, tuli vain lisäpaineita lauantain otteluun Kannuksen Uraa vastaan.

Tiistaisen ottelun Hippoksella olisi voinut voittaa kumpi joukkue tahansa. Syynä oli se, että kummankin joukkueen lyöntipeli oli tehotonta. Kumpikin myös tarjosi virheiden kautta kaverille mahdollisuutta voittaa.

Lopulta Hamina oli sen verran onnekkaampi, että vei voiton ja (vain) kaksi pistettä. Näin ollen Puijo on vahvoilla voittamaan runkosarjan.

Kuvaavaa tiistain ottelulle oli, että Kirin lyöjäjokerit Aleksi Karttunen ja Atte Brandt pääsivät mailanvarteen kahdeksan kertaa herkkupaikassa mutta kumpikaan ei saanut miestä kotiin. Haminan vastaavat Joosua Rättö ja Juha Leskinen pääsivät yrittämään kahdeksan kertaa kotiutusta, jolloin Rättö onnistui kahdesti.

Harhaheitoilla ottelussa saatiin kolme juoksua. Tämän “kisan” Kiri voitti 2-1. Näin laskien Kirin kotiutuksista kolme jäi aidoiksi lyönneiksi, joissa niissäkin oli onnenkantamoisia. Kirin juoksut löi Luukas Poutanen (2) ja Kimmo Carlson (1), juoksut toivat Jani Raami (3) sekä Taneli Lassila ja Ville Vierimaan kerran.

Kirin palkitut olivat Miikka Matikka (ykkönen) ja Jere Paananen (kakkonen). Matikka onnistui kärkilyöjänä kymmenen kertaa yhdestätoista, Paananen taas toi sähäkkyyttä ja tehoja polttolinjaan, kun Lasse Saraluoto pelasi tällä kertaa kakkoskopparina (Paanasen vakiopaikalla).

Ottelun jälkeen mailanvarressa onnistunut Matikka näki, että ottelussa oli kiriläisittäin paljon hyvää. Mieliala ei silti ollut plussan puolella.

– Lauantaina lähdetään hakemaan voittoa ja katsotaan sitten päästäänkö lomalle vai alkavatko pudotuspelit.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen puolestaan näki, että kaivattua peli-iloa pelissä oli.

– Ilme oli tänään erinomainen. Eka jaksolla tehtiin räpylävirheitä. Oli sellaisia tilanteita, että pallo räpylään, koppi ja kaksi paloa. Nyt niitä paloja ei saatu, kun pallo ei pystynyt räpylässä.

– Tärkeää on, että joukkue on herännyt. Jatkossa puhutaan vain voitoista, ei enää pisteistä. Kaikki tehdään sen eteen, että lauantaina päästään lomalle eikä alempiin pudotuspeleihin, Karttunen sanoi.

Scroll to Top