Jyväskylän Kiri Logo

Karvas tappio APV:lle

Jyväskylän Kirin piti ottaa kolme pistettä miesten Ykköspesiksen kotiottelusta Alavuden Peli-Veikkoja vastaan tiistaina Hippoksella. Toisin kävi, ei tullut pistettäkään, kun alkukauden kyntänyt APV sai pelinsä uomiin Kirin kannalta pahalla hetkellä. Synkässä vesisateessa pelatun ottelun voittivat vieraat 0-2 (1-2, 1-3).

Kirillä on jäljellä kaksi kotiottelua, tiistaina 8. elokuuta Haminan Palloilijoita sekä lauantaina 12. elokuuta Kannuksen Uraa vastaan. Sarjataulukkoa, tulevia pelejä ja kaikkia mahdollisuuksia välttää karsintapelit on kuitenkin turha tuijottaa, ja miettiä vaihtoehtoja, jos Kirin peli ei parane. Ja vaihtoehtoja on vähän, kun siirtoikkuna on sulkeutunut ja rosteri on ohut.

– Aika paskoja ajatuksia tässä on päällimmäisenä. Virheitä tehdään, ollaan myöhässä ja peli-ilo on kadoksissa. Kaarella ei ole ääntä eikä lyönti osunut tänään keppiin. Asiasta on puhuttu ja on huudettukin pukukopissa. On syytä kysyä, kuka haluaa pelata joukkueelle, kuka haluaa syttyä pelaamaan. Saunailta tähän ei ole ratkaisu, Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen synkisteli mediatilaisuudessa tiistaina.

Tiistain pelin paras kiriläinen Lasse Saraluoto ilmoittautui mediatilaisuudessa halukkaaksi pelata loppuun asti Kirille. Mutta:

– Takaraivossa taitaa takoa se, että karsintapelit odottavat. Se voi vaikeuttaa pelaamista.

316 katsojaa näki Hippoksella tiistaina vähäjuoksuisen ottelun, jossa luotiin lähes yhtä monta 3-tilannetta (11-12) mutta jossa Alavus löi kolme juoksua enemmän kuin Kiri. APV löi koko ottelun ajan paremmin kuin kiriläiset ja olisi voinut luoda enemmänkin 3-tilanteita. Kuten vieraiden pelinjohtaja Henri Itävalo totesi, joukkueella ja lukkari Eetu Haapalalle sattui Jyväskylään kauden paras peli.

APV karkasi ensimmäisellä jaksolla 0-2-johtoon. Vasta viimeisellä lopettavalla Aleksi Karttunen onnistui kotiuttamaan Kimmo Carlsonin.

Toisella jaksolla Kiri sinnitteli tilanteeseen 1-1, kun Atte Brandt kotiutti Taneli Lassilan. Siihen se sitten kuitenkin jäi ja vaikka tilanteita syntyi, kotiin ei miestä saatu.

Jos Kirin pelistä jotain hyvää pitää hakea Saraluodon, Carlsonin, Lassilan, Ville Vierimaan, Elias Elonheimon ja Iiro Hyvösen mailapelin lisäksi niin se on Niklas Moilasen ja Jere Paanasen ulkopeli.

Scroll to Top