Jyväskylän Kiri Logo
Kuva: Jyrki Röppänen

Piste matkaan pitkän kaavan kautta!

Kirin kolmen ottelun mittaiseksi kasvanut voittoputki tuli päätökseen Joensuun torstai-illassa, kun kotijoukkue JoMa Akatemia vei voiton pitkän kaavan kautta. Lopulta ratkaisu saatiin aikaan vasta kotiutuslyöntikilpailun kolmannella kierroksella, jossa JoMa onnistui omalla aloittavallaan peräti neljästi ja jätti Kirin tekemättömään paikkaan. Lopputulos Joma Akatemia-Kiri 2-1 (4-3, 1-5, 7-4).

-Nihkeä peli oli meiltä tänään. Ei oltu pelin alussa valmiita ja vastustaja pääsi heti 4-0- johtoon, eikä saatu oikein ensimmäisellä jaksolla koneita käyntiin viimeistä vuoroa lukuunottamatta. Toiselle jaksolle parannettiin ja pystyttiin hoitamaan se jakso. Kotarissa vastustaja oli sitten parempi, Kirin kakkospalkittu Atte Brandt kertoili pelin jälkeen.

Ottelun alku oli alkukauden tapaan vaikea, sillä avausvuoron jälkeen tulostaululla komeili kotijoukkueen johtolukemat 4-0. Näissä lukemissa edettiin edettiin aina jakson viimeiseen vuoroon, jossa Kirin koneet sisäpelin osalta pyörähtivät käyntiin jokerikaksikko Karttunen-Brandt- johdolla. Aleksi Karttunen sijoitti ensin pallon kakkospuolelle ja Kirin ykköspalkinnon tänään pokannut Taneli Lassila ehti tuomaan 4-1. Heti perään Atte Brandt löysi tilaa kolmospuolelta välistä ja Miikka Matikka toi Kirin jo kahden juoksun päähän. Kakkoskärki rakenteli vielä tilanteen kärki Ville Vierimaalle. Ensimmäinen kotiutusyritys ei vielä tuottanut tulosta, mutta etutilanteessa viimeisellä lyönnillä Vierimaa pamautti pallon komeasti takaa läpi ja Lauri Vuollo tuli kakkoselta suoraan kotiin. Tällä kertaa tuurit eivät kuitenkaan olleet vierasjoukkueen puolella, vaan pallo kimpoili mainosaidoista takaisin ja näin ollen lisäjuoksut ja sitä kautta jaksovoitto jäivät haaveeksi.

Toisella jaksolla tahti kääntyi. Kiri tiivisti ulkopeliään ja onnistui sisälläkin viidesti ennen kuin Joensuu sai kaunisteltua omalla viimeisellä vuorollaan lukemiksi 1-5. Jakson komeimpiin suorituksiin lukeutui Niklas Moilasen takakenttäpuhkaisu, joka tuotti lopulta vain yhden juoksun pallon kimpoiltua mainosaidoista takaisin. Taneli Lassila väläytti myös pelisilmäänsä karattuaan Moilasen korkealla koppilyönnillä kolmoselta kotiin.

Ratkaisua haettiin siis taas kerran kotiutuskilpailusta. Kaksi ensimmäistä kierroksella mentiin vielä tasatahtiin, mutta kolmannella kierroksella Joensuu karkasi. Ukko Schroderuksen lyötyä kierroksen päätteeksi vielä kunnarin, oli Joensuun saldo kolmannelta kierrokselta neljä juoksua ja se asetti Kirin käytännössä mahdottoman tehtävän eteen ja mahdoton se lopulta sitten olikin. Kotiutuskisan hahmo oli Joensuun kolmoskoppari Veeti Lankinen, jonka kova käsi tuhosi useamman vierasjoukkueen juoksun kotipesän kynnykselle.

Kirin alkukausi on kerryttänyt pistesaldoa yhteensä kahdeksan pisteen verran. Ensi viikolla on edessä kaksi kamppailua, kun ensin joukkue matkaa Kannuksen vieraaksi ja perjantaina Hippokselle vieraaksi saapuu Puijon Pesis.

-Alkukauden kokonaisuuteen voi olla ihan tyytyväinen. Neljästä pelistä on kolme voittoa ja ilman pisteitä ei ole jääty missään pelissä. Kuitenkin vielä on paljon parannettavaa sekä sisä- ja ulkopelissä ja etenkin peliin lähdöissä. Siihen pitää keksiä lääkkeet miten ollaan heti eka vuorossa pelin ytimessä, Brandt päättää.

Scroll to Top