Jyväskylän Kiri Logo

HP - Kiri

Tappio Vallikentällä

Miesten Ykköspesiksen ottelussa keskiviikkona Jyväskylän Kirillä oli mahdollisuus ottaa pisteitä sarjakärkeen kuuluvalta Haminan Palloilijoilta. Kuti jäi kuitenkin piippuun ensimmäisen jakson virheiden myötä. Toisen jakson lyöntivoimainen kotijoukkue vei sitten isännän elkein ja koko ottelun 1-0 (5-5, 9-3).

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen harmitteli virheitä.

Tuli merkkivirheitä eikä edetty takana, kun olisi pitänyt päästä jatkamaan hyökkäystä. Sarja voi edelleen mennä moneen suuntaan, mutta meidän pitää päästä eroon virheistä. Ehkä tässä jo keskityttiin lauantain kotipeliin uudella stadionilla, mutta tänään ei ollut sellaista latausta ja puristusta, mitä olisi pitänyt olla.

Ensimmäisellä jaksolla toteutui Kirin osalta karvaasti se, että jos et itse onnistu ratkaisuhetkillä, niin kaveri iskee. Kiri oli täysin kiinni jaksovoitossa, mutta pari kämmiä pilasi pistejahdin.

Kiri meni johtoon hyvässä iskussa olevan Luukas Poutasen lyönnillä. Kotiin tuli haminalaisten pienellä avustuksella Iiro Hyvönen. Tilanteen rakensi Miikka Matikka, jonka pomppu on tällä hetkellä ihan rautaa.

Jatkotilanteesta hyvässä lyönnissä oleva Akseli Karttunen iski vielä Matikan kotiin ja tilanne oli jo 0-2. Kirillä tuntui pallo osuvan keppiin ja Hamina oli altavastaajana.

Toisessa vuoroparissa sama jatkui. Matikka löi lyhyellä kokoonpanoon jokeriksi palanneen Ville Vierimaan kotiin ja tilanne oli 1-3. Sitten tuli se ensimmäinen kämmi: polttolinjan varma tappoheitto kolmoselle muuttui harhaheitoksi ja Hamina tasoitti tilanteeksi 3-3.

Seuraavassa vuoroparissa Poutanen kotiutti Vierimaan ja Karttunen lukkarina pelanneen Taneli Lassilan ja tilanne oli riemukkaasti 3-5. Sitten tuli se toinen kämmi ja Lassilan kolmella väärällä haminalainen käveli kotiin ykköseltä ja tilanteeksi 4-5.

Kirin viimeinen aloittava oli vielä omissa käsissä, mutta muutama niukka laitonvihellys vaihtotilanteissa antoi HP:lle mahdollisuuden jaksovoittoon, kun Kirin lisäjuoksuja ei tullut. Hamina onnistui kuitenkin vain kerran ja se tarkoitti sitä, että jakso päättyi 5-5.

Toinen jakso alkoi sitten jyväskyläläisesti murheellisesti. Hamina tuli peliin kovalla asenteella ja löi ensimmäisen avaavalla taululle luvut 6-0. Sitä seurasi vielä 7-0, kunnes Kiri heräsi. Karttusen kunnarilla Kiri tuli lukemiin 7-3 (kotiin ehtivät Elias Elonheimo ja Jani Raami) mutta lopussa kotijoukkue kaunisteli lukemiksi 9-3.

Omituista on, että kolmostilanteet ottelussa olivat 19-16 kotijoukkueelle.

Ensimmäisen jakson lähellä ollut piste jäi harmittamaan kiriläisiä mutta vain hetkeksi. Keskiviikon pelissä oli paljon hyvää, kuten Ville Vierimaan (jokerietenijä), Miikka Matikan, Luukas Poutasen ja Aleksi Karttusen otteet. Ja siitä voidaan vain parantaa lauantain ensimmäiseen uuden stadionin kotiotteluun, kun vieraaksi saapuu Kankaanpään Maila kello 17.00

Scroll to Top