Jyväskylän Kiri Logo

Juho Matola kiitää Kirin riveihin!

Ylivieskan Kuulan kasvatti, 23-vuotias nopeakinttuinen Juho Matola siirtyy Pohjois-Pohjanmaalta Jyväskylän Kiriin. Kiri ja Matola solmivat menneellä viikolla 1+1-vuotisen sopimuksen.

Jyväskylässä asuva logistiikkainsinööriopiskelija Matola oli kuluneella kaudella isossa roolissa, kun Ylivieskan Kuula taisteli tiensä Suomensarjasta Ykköspesikseen. Kaikissa pelaamissaan peleissä numeroa 1 hihassaan kantanut Matola tehtaili ratkaisupelissä Sotkamon Hiukan Marjex-stadionilla kärkilyönnit 9/9 ja viimeistään tässä vaiheessa sokeatkin pelaajatarkkailijat havaitsivat miehessä piilevän potentiaalin. Aiemmilla kausilla Matola on ehtinyt pelaamaan Ykköspesistä kahdella kaudella tuoden 14 ottelussa 13 juoksua ja seitsemällä kaudella Suomensarjaa tuotujen tilastoihin on kertynyt 193 kentänkiertoa (tuotua juoksua) 91 ottelussa. Ulkopelissä Juho on pelannut pääosin polttolinjassa.

Todella innoissani olen pääsystä huippuorganisaatioon kehittymään ja mittaamaan itseni pesäpalloilijana! Uskon, että hyvässä valmennuksessa kehityn lisää ja pystyn kiitämään pesävälejä vielä nopeammin. Ei millään malttaisi odottaa harjoituskauden alkamista!, Juho kertoo tunnelmistaan.

Joukkueen kokoamisessa yhtenä isona arvona on koko seuran historian ajan ollut jyväskyläläisyys, Kiri-tausta tai tänne opintojen/töiden takia muuttaminen. Juho kiinnitti huomiomme jo vuosi sitten nousukarsintavastustajaa scoutatessamme ja kun opinnot ovat miehen tänne muutamaksi vuodeksi tuoneet, uskomme pystyvämme tarjoamaan hänelle parhaat eväät nousta pelaajana seuraavalle tasolle. Kärkietenijän hommaaminen tuli ajankohtaiseksi Hyvösen Iiron pistäessä piikkarit naulaan ja uskomme Juhon istuvan tuohon rooliin mainiosti, tarinoi seuran puolelta Antti-Jussi Hirvonen.

Kirillä on nyt 13 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Tavoitteena on edelleen 15-16 pelaajan harjoitusrinki.

Scroll to Top