Jyväskylän Kiri Logo

Itä-Länsi 2024 Jyväskylään!

Vuoden 2024 pesäpallon Itä-Länsi järjestetään Jyväskylässä yli 40 vuoden tauon jälkeen. Yksi tapahtuman järjestelyissä mukava olevista paikallista seuroista on Kiri.

Pesäpalloliitto sai määräaikaan mennessä kolme hakemusta; Jyväskylästä, Kouvolasta ja Seinäjoelta.

Pesäpalloliiton johtokunta perusteli tapahtuman myöntämistä Jyväskylään sillä, että Itä-Länsi tukee pesäpallotoiminnan kokonaisvaltaista kehittymistä Keski-Suomessa. Jyväskylään valmistuu tänä kesänä uusi Hippoksen pesäpallostadion ja Jyväskylän Kirittäret on naisten hallitseva Suomen mestari.

Hippoksella panostetaan merkittävästi olosuhteiden kehittämiseen uuden pesäpallostadionin myötä. Itä-Länsi-tapahtumalla halutaan tukea myös Hippoksen alueen kehittämistä.

Jyväskylässä naispesäpallolla on vahva asema, sillä Kirittäret on ollut jo vuosia merkittävä naisten huippupesäpallon edustaja. Pesäpallo on Suomen seuratuin naisten palloilulaji. Itä-Lännen myötä alueen katsojille voidaan tarjota myös miesten ehdoton huippuottelu, Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ari Mononen kertoo liiton tiedotteessa.

Jyväskylässä on pelattu pesäpallon Itä-Länsi viimeksi 1980. Vuoden 2024 Itä-Lännen tarkempi ajankohta julkaistaan myöhemmin. Itä-Lännessä nähdään neljä ottelua, miesten ja naisten sekä tyttöjen ja poikien Itä-Länsi-ottelut. Tänä vuonna Itä-Länsi pelataan Sotkamossa.

Jyväskylässä Itä-Lännen järjestävät yhteistyössä Kirin kanssa Jyväskylän Kirittäret, Jyväskylän Lohi sekä Kiri & Kirittäret Juniorit.

Pesäpalloliiton tiedote

Scroll to Top