Jyväskylän Kiri Logo

kurssia kääntämään

Kiri lähtee viime viikon kahden tappion jälkeen oikaisemaan kurssiaan Ylivieskaan tiistaina, kun se matkustaa Ylivieskan Kuulan vieraaksi. Kuula saapuu tiistain kamppailuun myös kaksi tappiota viime viikolta niskassaan, joten jompikumpi joukkueista palaa tiistaina voittojen tiellä. Juho Matolalle tiistain kamppailu on erityinen, sillä tähän kauteen asti Kuulaa edustanut Matolalle ottelu on Suvannolla ensimmäinen vierasjoukkueen paidassa.

-Odottavainen ja innostunut fiilis päästä kohtaamaan kasvattajaseura ensimmäistä kertaa. Odotan myös näkeväni paljon tuttuja niin kentällä kuin katsomossa, Matola kertoilee ennen tiistain kamppailua.

Viikonloppuna jyväskyläläiselle pesäpalloyleisölle tarjottiin pesäpalloherkkua oikein olan takaa, kun pesäpallon arvo-ottelut Itä-Lännet pelattiin 44 vuoden tauon jälkeen Jyväskylässä. Kirille viikonloppu toi hieman positiivisia huolenaiheita, sillä pelaajista Niklas Moilanen ja Lauri Vuollo esiintyivät sunnuntain peleissä varsin pirteästi ja saivat oman osansa julkisuudeen valokeilasta. Moilanen palkittiin B-poikien pelissä kentän parhaana ja parkkivalvojana toiminut Vuollo kävi miesten pelissä pysäyttämässä pallon parkkipaikalla ennen iskeytymistä pesäpalloliiton koulutuspäällikön Perttu Hautalan arvokkaan Volvon tuulilasiin. Arvoituksena vielä on, ovatko Vuollo ja Moilanen löytäneet tiensä joukkueen bussiin sunnuntain mediahässäkän jälkeen.

Kirin 12 ottelua kestänyt pisteputki katkesi viime viikolla tylysti, kun joukkue jäi viikon molemmissa peleissä ilman pisteitä. Ensin tiistaina Kankaanpää piti pisteet Kankaanpäässä ja torstaina Lohi haki kauden ensimmäisestä paikallispelistä pisteet tasaisen väännön jälkeen Hippokselta. Erityisesti torstain pelistä jäi joukkueelle paljon hampaankoloon, sillä molemmilla jaksoilla Kiri rakenteli jaksovoittoon tarvittavat tilanteet. Matolalla on kuitenkin selvät sävelet miten kurssi kääntyy tiistaina.

-Vaikka pari tappiota on alla, niin sanon että luottamalla omaan tekemiseen ollaan vahvoilla. Hieman tarkennuksia ulkopeliin ja sisäpelissä laatua tekemiseen. Joukkueena on nähty, että oma taso riittää hyvin.

Kotijoukkue Ylivieska löytyy tällä hetkellä sarjan viimeiseltä sijalta. Joukkueen 13 peliä on tuottanut kolme voittoa ja kymmenen tappiota, juoksusuhteen olleessa 69-95. Kuula tekee tiivistä yhteistyötä superpesisjoukkue Pattijoen Urheilijoiden kanssa ja joukkueen kokoonpanossa onkin alkukaudessa pelannut jo 19 eri pelaajaa, Kirin vastaavan luvun ollessa 14. Joukkueen ykköstykkinä on alkukaudesta häärinyt kokenut Tuomo Rautio, jonka mailasta on lähtenyt 21 kotiutusta. Nopeakinttuinen Eemeli Paldanius on ehtinyt kotiin 15 kertaa ja poikien Itä-Lännessäkin loistanut Vili Still on kerännyt 46 kärkilyöntiä.

Scroll to Top