Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: Siki - Kiri

Jyväskylän Kiri (22 pistettä) kohtaa pesäpallon miesten Ykköspesiksen ottelussa keskiviikkona Simon Kirin (20) kuuden pisteen ottelussa. Kolmen pisteen vierasvoitto tuosta ottelusta tekisi mannaa sille, että Jyväskylän Kiri ei joutuisi alempien pudotuspelien syövereihin.

Simon Kiri lähti sarjaan nousijaehdokkaana. Pelit eivät kuitenkaan ole menneet odotusten mukaisesti. Niinpä seura jopa vaihtoi pelinjohtajaa: Janne Anttila sai lähteä ja tilalle tuli Ilkka Hirvonen, jolle vanhemmat kiriläiset ovat tuttuja pelikentiltä.

– Kun tulin mukaan kesken kauden, niin kokonaiskuvaa joukkueen pelaamisesta minulla ei ole. Tilanne oli tuolloin aika ahdistunut, kun tulin, mutta omasta mielestäni ollaan nyt saatu peliä auki. Toki peli ailahtelee edelleen. Ehkä ne odotukset ennen kautta näkyvät edelleen pelaajien otteissa. Pikkuisen on painetta.

– Kiri on tuttu joukkue. Siellä on tiettyjä nimiä, joita vastaan olen joskus pelannutkin. Miikka Matikan lyöntikunto tiedetään ja Atte Brandt on varmaan avauksessa. Kiri on tasainen, hyvä joukkue. Kohdataan Kiri kahdesti, mutta keskiviikon voittajan kohdalla prosentit nousevat, Hirvonen kertoi.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen kuului niihin, joka mainitsi Simon ennen kauden alkua mahdollisena kärkijoukkueena.

– Joukkueessa on kovia pelimiehiä, kuten Pekka Hepokangas ja Jonne Luhtavaara. Hirvonen on hyvä pelinjohtaja. Kotiutukset ratkaisevat tämän pelin, ei saa antaa kaverille läpilyöntejä ja itse pitää olla tehokas mailanvarressa. Brandt tulee avaukseen ja Elias Elonheimo huilaa.

– Voittoa odotan. Porukka kyllä tiedostaa näiden otteluiden merkityksen. Minimi on edelleen sarjassa säilyminen, isoista asioista pelataan, Karttunen kertoi.

Ottelua Simon Kiri vastaan Jyväskylän Kiri voi seurata Ruutu-palvelusta keskiviikkona kello 18 alkaen. Simosta Kiri jatkaa Ouluun, minkä jälkeen onkin jäljellä enää neljä kotiottelua.

Scroll to Top