Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: lohi - kiri

Pitkään odotettu paikalliskohtaaminen miesten pesäpallon Ykköspesiksessä toteutuu nyt lauantaina, kun Jyväskylän Lohi ja Kiri iskevät yhteen Koskenharjulla kello 14. Lohi lähtee otteluun sarjan piikkipaikalta, mutta Kirillä on voitolla mahdollisuus kuroa eroa kärkeen kiinni (pisteet nyt 16 ja 7).

Kiri ja Lohi kohtaavat tällä kaudella neljä kertaa ja otteluilla on iso merkitys sarjan lopputuleman kannalta. Lohi on kokenut Ykköspesisjoukkue, Kiri nousija. Yleisöä Koskenharjulla tulee hyvässä säässä olemaan lähemmäksi tuhat.

Yritetään välttää ylireagointia eikä tehdä ottelusta liian isoa juttua. Pelataan samalla tavalla kuin tähänkin asti. Auttaa, että tietoa vastustajasta on enemmän kuin muista joukkueista, Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu kertoo.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen arvioi voitokkaan Loimaa-pelin jälkeen torstaina, että lauantaiseen pitää pelin parantua, jos joukkue mielii voittaa. Virheistä on päästävä eroon.
Lohi on juoksuvoimainen joukkue. He eivät tee ulkona paljoa virheitä ja ovat käänteet niukkoja pelejä edukseen. Mutta kyllä siinä joukkueessa heikkojakin kohtia on, Karttunen sanoo.

Kummankin joukkueen lukkarit ovat joukkueissaan uusia, Kasperi Vehkaoja Kirissä ja Pietu Vesterinen Lohessa. Vehkaoja on lainassa Sotkamosta, Vesterinen Imatralta. Vesterinen on pelannut viikolla paljon, Vehkaojalle ottelu Kirin paidassa on toinen.

– On tässä pari vuotta ollut pelejä Pietua vastaan, joten kyllä mies tunnetaan. Hän on kyllä ollut hyvä Lohessa, Karttunen sanoo.

Muilulle on yllätys, että Lohi on sarjan kärjessä.
Meillä on kuitenkin ollut vaikea sarjaohjelma, muun muassa Puijo kahdesti ja ohut rosteri. Meillä on sen verran nopeita jalkoja, ettei ykkösen tarvitse mennä palonuhalla kentälle. Roope Pöyry hoitaa 2-tilanteet kovalla prosentilla. Vehkaoja oli hyvä Loimaata vastaan, Muilu sanoo.

Kaikki Kirin Ykköspesiksen ottelut on nähtävissä Ruutu-palvelussa.

Scroll to Top