Jyväskylän Kiri Logo

Ykköspesisturnaus Kuopiossa

Kiri matkustaa lauantaina 17.2. kolmen joukkueen halliturnaukseen, jossa vastaan tulee Puijon Pesis ja KPL:n ykköspesisjoukkue. Ottelu Puijoa vastaan klo 11 ja turnaus päättyy iltapeliin KPL:ää vastaan klo 18. Ottelut ovat Kirille talven kolmas ja neljäs ja kaksi aikaisempaa ovat päättyneet Kirin voittoihin Seinäjoesta ja Kankaanpäästä. Joukkue operoi tällä hetkellä 16 pelaajan ringillä ja lauantaina nähdäänkin vielä vahvaa kierrätystä kokoonpanoissa.

-Odotan lauantailta rohkeaa pesistä sekä sisällä että ulkona. Tärkeää on, että peli-ilo säilyy ja nautitaan jälleen pelaamisesta. Pelillisesti sisäpelissä haluaisin paljon hyviä keskiosumia vaarallisesti sekä vasemmalle että oikealle, Kirin Aleksi Karttunen kertoo ennen lauantain turnausta.

Edellisen SMJ-pelin jälkeen Karttunen lupasi laittaa kumuran kuntoon. Joko kumura on hiottu lauantaiksi kuntoon?

-Kumuraa on hiottu Graniitissa paljon, mutta lopullinen kunto viritetään hieman myöhemmin, Karttunen kertoo arvoituksellisesti.

Lauantain vastustajista Puijon Pesis on totuttu viime vuosina näkemään Ykköspesiksen kärkikahinoissa ja tänä vuonna joukkue on päässyt mukaan Superpesisjoukkueiden Talvisuperiinkin. Puijo on uudistunut viime kauteen verrattuna jonkun verran, mutta joukkueen ykköstykkinä häärii edelleen kovalyöntinen Mikko Lukkari ja joukkueen ulkopeliä johtaa juonikas lukkari Seeti Surakka.

-Puijo on uudistunut paljon. Monta tärkeää pelaajaa lähti ja mielenkiintoisia nimiä hankittu tilalle. Puijo on saanut kovia pelejä alle talven aikana Talvisuperissa, Karttunen arvioi.

KPL2 luottaa vahvasti kouvolalaisen juniorimyllyn hedelmiin. KPL taisteli viime kaudella Kirin kanssa samoista sijoista, mutta nyt joukkue tähtää varmasti Ykkösen kärkikahinoihin muutaman täsmähankinnan avulla. Pelaajista mainittakoon Loimaalta siirtynyt lupaava Perttu Kenttäaho ja nuori lahjakas lukkari Aaron Honkanen.

-KPL2 on jälleen/vieläkin nuori porukka. Pelurit käyneet Koplan juniorimyllyn läpi, joten kaikki osaavat pelata hyvää pesistä ja ovat olleet aina hankala vastustaja, Karttunen päättää.

 

Scroll to Top