Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: Kiri-ura

Miesten pesäpallon Ykköspesis kulminoituu lauantaina alemman loppusarjan osalta herkullisesti. Neljä joukkuetta (KPL, SMJ, Kiri ja SiKi) on pisteen sisällä ja teoriassa mikä tahansa näistä neljästä voi päätyä alempaan loppusarjaan Alavuden ja Loimaan seuraksi. Näistä kahdesta joukkueesta Loimaa on se sarjan heikoin, joten alempaan loppusarjaan “parhaana” putoajaehdokkaana joutuva joukkue on vahvoilla.

Kouvolan kotivoitto Alavudesta näyttää selvältä mutta APV on saanut lyöntipelinsä kulkemaan kauden lopussa tavalla, joka voi poikia Kouvolassa yllätyksen. KPL:n selviytyminen kuiville ilman karsintaa ei siis ole itsestäänselvyys.

Toinen mielenkiintoinen pelivaljakko on Simon Kiri vastaan Seinäjoen Maila-Jussit, jossa ottelussa käytännössä ratkaistaan alemman loppusarjan joukkueiden kohtalo. Kahden pisteen voitto jommalle kummalle voi tietää sitä, että kumpikin joutuu karsintaan.

Sillä se kolmas seurattava ottelu on Jyväskylän Kiri vastaan Kannuksen Ura, joista jälkimmäisellä ei ole ottelussa panosta. Kannus sijoittuu sarjassa kuudenneksi. Kiri tarvitsee ottelusta kolmen pisteen voiton – ja voi silti joutua karsintaan, jos muut sille tärkeät ottelut päättyvät jyväskyläläisittäin epäedullisesti.

Otteluiden seuraamisesta tekee mielenkiintoisen lauantaina sekin, että KPL-APV alkaa kello 14, Kiri-Ura kello 15 sekä SiKi-SMJ vasta kello 17.

– Tiistaista asti on keskitytty vain lauantain otteluun ja kaikki ladataan siihen. Se ottelu meidän pitää voittaa ja me haluamme, että kausi päättyy lauantaina. Joukkueessa on nyt rento ilmapiiri. Kannus ei ole nopea joukkue mutta asenteen pitää kotijoukkueella olla kohdallaan, Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen kertoi perjantai-iltana Semmareiden konsertissa.

Lauantain ottelun otteluisäntänä toimiva Keskimaa tarjoaa asiakasomistajilleen vapaan sisäänpääsyn otteluun S-etukorttia näyttämällä.

Scroll to Top