Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: Kiri-smj

Hyvin alkanut Jyväskylän Kirin miesten Ykköspesiskausi otti sunnuntaina takapakkia, kun Kannuksen Ura voitti vieraansa 2-0. Tuota ottelua eivät kiriläiset ehdi kauaa murehtia, sillä jo tiistaina 23. toukokuuta pitää olla hereillä Seinäjoen Maila-Jussien, toisen sarjanousijan kanssa Hippoksella.

Voitolla tiistaina Kiri vahvistaisi asemaansa neljän sakissa. Tosin sarja on niin tasainen, että muutamalla voitolla ja tappiolla sarjapaikka voi heilahtaa paljonkin. Joka tapauksessa pelin pitää parantua Ura-ottelusta, jossa räpylävirheitä tuli paljon. Seinäjoki voitti kehnolla pelillä sunnuntaina Kankaanpään 0-2.

Tiistaina Hippoksella on vastakkain kaksi samantyyppistä joukkuetta alkukauden perusteella. Kiri on lyönyt 15 juoksua, seinäjokiset 19. Kirissä on kuitenkin vaihto- ja lyöntivoimaa tilastoja enemmän. Vieraiden päästettyjen juoksujen saldo on murheellinen, peräti 36 annettua juoksua kolmeen peliin. Kannattaakin seurata, miten Seinäjoen vasta 17-vuotias lukkari Ville Soini menestyy Kirin konkariosastoa vastaan.

Hippokselle kannattaa tiistaina tulla katsomaan pelikentille paluun Kirin paidassa tehnyttä Jere Vikströmiä. Pelinjohtaja Jukka Karttunen nosti Vikströmin heti pelaavaan yhdeksikköön numerolla kaksi. Ulkona Vikström pelasi sunnuntaina kakkospolttajana. Ainakin kärjen vaihtamisen Vikström hoitaa tyylillä. Sotkamon Jymyn kasvatti Vikström, 29, on nelinkertainen Suomen mestari, joka kolme viime kautta pelasi Hyvinkään Tahkossa Superpesistä. Suomen mestaruudet hän on saavuttanut Sotkamon Jymyssä. Jyväskylässä asuvaa Vikströmiä on istutettu useampaankin Superin seuraan tällä kaudella, mutta ainakin tiistaina hän pelaa Kirissä. Sen jälkeen tilanne katsotaan uusiksi.

Kiri-Seinäjoen Maila-Jussit -ottelu alkaa Hippoksella kello 18 tiistaina 23. toukokuuta. Ottelun näkee parhaiten paikan päällä, mutta myös Ruutu-palvelusta.

Kirin viimeinen kotiottelu vanhalla Hippoksella pelataan torstaina 8. kesäkuuta. Silloin vastaan asettuu Loimaan Palloilijoiden Junioripesis. Sitten alkaakin Kirillä pitkä vieraspeliputki ennen uuden pesiskentän vihkiäisiä heinäkuun alussa.

Scroll to Top