Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: Kiri-siki

Kun Simon Kiri voitti lauantaina sateisella Koskenharjulla Jyväskylän Lohen hieman yllättäen, miesten pesäpallon Ykköspesis meni kiharaiseksi alempien pudotuspelien osalta.

Selvää on, että ylemmät loppusarjan pelit setvitään kuuden joukkueen kesken, karsintapelejä yrittävät välttää neljä joukkuetta ja kahden joukkueen kohtalona on sinnitellä sarjapaikastaan.

Jyväskylän Kirin tehtävä neljään viimeiseen kotipeliin on ottaa niin paljon pisteitä, että sarjan neljän heikoimman joukkueen paikka vältetään. Silloin sarjapaikka varmistuu ajoissa.

Sarjapaikasta karsivat Loimaan Palloilijat ja Alavuden Peli-Veikot. Kahta muuta karsintapaikkaa yrittävät välttää Jyväskylän Kiri, Simon Kiri (SiKi), Kouvolan Pallonlyöjät (KPL) ja Seinäjoen Maila-Jussit (SMJ). Viimeisiin peleihin lähdetään tilanteessa, jossa SiKi ja SMJ ovat 25 pisteessä, Kiri 23:ssa ja KPL 22:ssa. KPL:llä on viisi peliä jäljellä, muilla neljä.

Kirin verkkotoimituksen analyysissä vaikein tilanne loppupeleihin on Kouvolalla, koska se kohtaa viidestä pelistä huolimatta kolme sarjan kärkijoukkuetta vieraissa. Vastaavasti joukkue kohtaa kahdesti APV:n, joten Toni Kohosen “vahvistama” KPL saalistaa ainakin kuusi pistettä.

Yhtään helpompi ei ole tilanne Seinäjoella, joka kohtaa vielä neljässä pelissä kolme sarjan kärkijoukkuetta, näistä Oulun Lipon kahdesti. Ratkaisevaa sarjan kannalta voi olla viimeisen kierroksen SiKi-SMJ-ottelu. Jääkö SMJ jopa ilman pisteitä loppukaudesta?

Lyöntipelinsä pelinjohtajavaihdoksen jälkeen kuntoon saanut SiKi kohtaa sekin Oulun Lipon kahdesti (paikallisottelussa), Kirin vieraissa ja sekä SMJ:n kotonaan. SiKi voi ottaa paljonkin pisteitä, siksi Jyväskylän Kirin pitää tyrmätä sunnuntaina Simo ja ottaa kolme pistettä.

Jyväskylän Kirin loppuohjelma on sikäli “helppo”, että se pelaa kaikki pelinsä kotonaan Hippoksella. Kiri kuitenkin kohtaa kaksi kovaa, Haminan ja Kannuksen, kauden loppuun. Mikä voi myös olla etu, jos runkosarjan sijoitukset ovat tuolloin jo kärjen osalta selvillä.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee jyväskyläläisittäin se, että Lohi pelaa sekä Kouvolaa että Seinäjokea vastaan. Kiriläiset toivoivat varmasti, että Lohi olisi kukistanut lauantaina jo SiKin mutta koskenharjulaiset näyttävät menettäneen parhaan teränsä ratkaisevalla hetkellä, kun Kankaanpääkin höökii kohta takaa ohi.

Sunnuntain ottelu Kiri-SiKi alkaa Hippoksella kello 16. Ottelun voi katsoa myös Ruutu-palvelusta.

Scroll to Top