Jyväskylän Kiri Logo

Perjantaitrilleri!

Hieno keli, Suomen paras pesäpallostadion, voitokas kotijoukkue, kylmä Kumura ja monta sataa muuta syytä saapua perjantai-iltana valmistujaisjuhlasiivouksia pakoon Hippokselle! Tunnelma nousee varmasti kattoon, kun sarjakärjessä kiitävää kotijoukkuetta tulee mittaamaan Talvisuperpesiksessä marinoitunut, sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva Puijon Pesis. Jätä siis kakunpaisto ja kauluspaidan silitys lauantaiaamulle ja saavu Hippokselle viimeistään kello 18.00!

Puijonlaakson kuulumisia
Kerrankin otteluennakon kirjoittaja on perehtynyt myös vastustajaan; olen nähnyt livenä tällä kaudella yhtä monta Puijon kuin Kirinkin peliä. Jopa yhden keskinäisen talvikaudella, jossa Kiri oli niukasti parempi. Puijoa odotettiin sarjakärkeen, koska saivat talvella kovia otatuksia Suomen huippujoukkueita vastaan, mutta peli ei ole ollut kevään koittaessa valmista. Harjoituspelissä
loukkaantuneen Seeti Surakan puuttuminen lukkarin tontilta koko alkukauden on näkynyt, mutta ei paikkaajassakaan (Mico Huttunen lainapestillä Haminasta) pitäisi vikaa olla. Kokeneen ja hyvin koossa säilyneen joukkueen olisi luullut talvikokemusten jälkeen tulevan kauteen isännän ottein, mutta jostakin syystä Puijo on pelannut aina vastustajan tasolla, ei edellä vastustajaa. Juoksuja PuPe on tehnyt sarjassa toiseksi eniten, mutta vastaavasti ulkona vuotanut sarjan kärkikuusikosta
eniten. Tilastokärjestä Puijo löytyy kolmostilanteiden ja kärkilyöntien määrässä, mutta kotiuttaminen on ollut toistaiseksi liikaa numerolla pelaavan Jani Hämäläisen varassa (viidessä ottelussa komeat 5+14 lyötyä!), jokeri Mikko Lukkari on osunut vain kerran per peli tahdilla. Keskiviikon voitokkaassa Kouvola-kohtaamisesta Puijolta puuttui kaikki aiemmat pelit ykköskärjessä pelannut koppari Miro Kähkönen. Yritämme saada vakoojan paikalle aamutreeneihin Puijonlaaksoon Kähkösen pelikuntoa selvittämään.

Kiri on iskussa (taas)
Kiri kävi keskiviikkona vaikeasta paikasta komeat kolme pistettä, kun Kannus kaatui värikkäässä ottelussa 2-0 ja siirtyi tuon voiton ansiosta koko sarjan ykköseksi. Reissusta selvittiin ilman fyysisiä ja henkisiä takaiskuja, joten kokoonpano päästään arpomaan joko samoista miehistä kuin keskiviikkona tai sitten laajemmasta reservistä. Jani Raami kävi AHL:ssä antamassa näyttöjä, jotka riittäisivät melkein missä vaan muussa seurassa ykköspesiksen ykköskärkeen. Lasse Saraluoto sen sijaan sai naksautettua Kannuksen kentästä semmoisia pommeja, että superpesistasoinen 2- vahti menetti pallojen lisäksi itseluottamuksensa ja motivaationsa. Kultakypärä sijoitetaan siis parin metrin korkeudella heiluvaan vaaleahipiäiseen insinööriopiskelijan päähän ja uskotaan, että lyönnit mahtuvat Hippoksen häkin sisäpuolelle perjantainakin. Kirin onnistumisista Kannuksessa kertovat erityisesti ulkopelitilastot; Ura jäi viiteen kolmostilanteeseen hienossa lyöntikelissä kotikentällään. Joukkueen harmoniasta kertoo myös se, että vaikka tuomaripalavereita oli Kannuksessa lähes jokaisessa vuoroparissa, hienosti käyttäytyvät sinivalkoiset selvisivät ilman varoituspisteitä ja hermojen menetystä. Jopa pelinhoitaja Jukka Karttunen pystyi analysoimaan ottelua aamukahvilta selvin sanoin:
– Tällä hetkellä peli on hyvin uomissa, eikä ole pakko muuttaa mitään. Pieniä viilauksia ja tarkennuksia varmasti tehdään vastustaja huomioiden, mutta keskiviikon esitys riittää pitkälle myös perjantaina, Karttunen kertoo.

Miten käy?
Tiukka ja kuuma otatus varmasti edessä. Kiri tekee taatusti kaikkensa sen eteen, että viikonloppuna Kuopioon matkaa vain yksi voitosta onnellinen mies, eli minä. Tämä on yksi niistä otteluista, joita on odotettu – kannattaa tulla maakunnistakin paikalle ihmettelemään eloa ja tunnelmaa, taistelevaa kotijoukkuetta ja ihkaeläviä savolaisia!

Scroll to Top