Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: Kiri-Lohi

Jyväskylän Kiri ja Lohi kohtaavat neljännessä miesten Ykköspesiksen derbysssä perjantaina Hippoksella kello 18. Voitot ovat tällä hetkellä Lohelle 2-1, ja kuten Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen sanoo, “ottelu on kuuden pisteen kohtaaminen”.

Lohi on sarjassa neljäntenä 30 pisteellä (17 ottelua), Kiri kahdeksantena 22 pisteellä (16 ottelua). Kolmen pisteen voitto Kirille ja paikka neljän sakkiin on yhä mahdollinen. Kummallakin joukkueella on hyvä vaihe menossa.

Kolmesta derbystä kaksi on ollut vähäjuoksuisia. Sellaista perjantainkin kohtaamisesta Karttunen odottaa.

Lohi on nopea joukkue, mutta odotan silti vähäjuoksuista peliä. Ulkopeli antaa meille mahdollisuuden voittaa mutta meidän pitää saada sisäpeliämme rohkeammaksi. Jos sisäpeli tökkii, ottelusta tulee vaikea. Täytyy vielä katsoa Lohen viimeisin peli videolta.

Ville Vierimaa palaa loukkaantumisensa jälkeen ykköseksi ja Iiro Hyvönen siirtyy etenijäjokeriksi. Sotkamo-laina Kasperi Vehkaoja on palannut isiensä maille, joten Taneli Lassila saa panna parastaan. Kiri pääsee muutoinkin otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä loukkaantumisia ei ole.

Lohi on Ykköspesiksen ehkä nopein ja lyöntivoimaisin joukkue. Sebastian Lahti tai jokeri Ilari Kauhanen menevät kentälle, Valtteri Havukainen ja Roope Pöyry täyttävät pesät sekä Joonas Riikilä ja Tuomas Luukkonen lyövät miestä kotiin.

– Kyllä meillä varmasti on sarjan nopeimmat jalat niin testeissä kuin kentälläkin. Eemeli Paldanius tuo meille lisää vaihtoehtoja peluuttamiseen kakkoskärkeen, Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu sanoo.

Paldanius pelasi kaudet 2018-21 Superpesistä kasvattajaseurassaan Siilinjärven Pesiksessä. Mies siirtyi Loheen SiiPestä, jossa hän on pelannut alkukesän Suomensarjaa.

Otteluun tuo mielenkiintoa tieto, että lohelaisilla on lupa yrittää nousua Superiin.

– Puijo ja Hamina ovat kovia, etenkin Hamina nyt kun Joosua Rättö palasi jokeriksi. Hän lyö paljon juoksuja (kuusi Kannusta vastaan). Mutta kyllä mekin voidaan mennä päätyyn asti, Muilu sanoo.

Ottelu alkaa Hippoksella perjantaina kello 18 ja oletettavasti tupa on silloin täysi. Jos et jostain syystä pääse paikalle niin ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelussa.

Scroll to Top