Jyväskylän Kiri Logo
kuvaaja: Jyrki Röppänen

VIeraita pohjoisesta!

Kirin ottelut Ykköspesiksessä jatkuvat lauantaina, kun Kiri saa vieraaksi Keski-Suomen kiertueella olevan Oulun Lipon. Molemmat joukkueet lähtevät lauantain otteluun oikaisemaan kurssia, sillä Kirillä on alla kaksi tappiota ja Lipolla eilisen Lohi-tappion myötä jo kolme tappiota putkeen. Joukkueet kohtasivat myös reilu viikko sitten Oulussa ja silloin Kiri haki puhtaan vierasvoiton lukemin 0-2 (1-6, 0-1).
 -Keskiviikon Koskenkorva-pelin jälkeen sovittiin, että riisutaan villasukat mailojen päältä ja aletaan lyömään taas palloa, Jere Paananen kertoilee ennen lauantain kamppailua.

Kirin alkukausi on tuottanut kymmenestä pelistä kuusi voittoa ja neljä tappiota ja sarjasijoitus on tällä hetkellä kolmas. Jokaisesta pelistä on kuitenkin tarttunut vähintään yksi piste matkaan. Pelinjohtaja Jukka Karttunen on peluuttanut alkukaudesta 14 eri pelaajaa kokoonpanossa ja lauantaina nähdäänkin taas hieman erilainen kokoonpano keskiviikon tappiolliseen Koskenkorva-kamppailuun nähden.

Yksittäisistä pelaajista Atte Brandt on noussut edellisten otteluiden hyvän lyöntivireen ansiosta jo kuudenneksi 17 lyödyllä juoksulla. Etenijätilastossa joukkueella on vahva edustus, sillä Ville Vierimaa johtaa tilastoa 18 tuodulla ja Taneli Lassila ja Juho Matola jakavat kolmospaikkaa 14 juoksulla yhdessä Kannuksen Kasperi Salmelan ja Koskenkorvan Veeti Kortehiston kanssa. Kärkilyöntitilastossa mennään myös kiriläiskomennossa, sillä Miikka Matikka johtaa tuttuun tapaan kärkilyöntitilastoa ja Vierimaa on saman tilaston kolmantena. Joukkueen alkukauteen Paananen on ollut melko tyytyväinen.
-Joukkueen alkukauteen täytyy olla isossa kuvassa tyytyväinen. Kertaakaan ei olla jääty pisteittä, mikä on tärkeää tasaisessa sarjassa. Pystymme kuitenkin parantamaan ja tulette varmasti näkemään yhä paremman Kirin kentällä!

Lauantain Lippo-kamppailussa Paananen vinkkaa kääntämään katseet kotipesän suuntaan.
-Lauantaina kannattaa seurata lukkarimme Lauri Vuollon otteita kotipesässä ja ennen kaikkea miehen tyylikkäitä tuuletuksia!

Vierasjoukkue Lippo löytyy tasaisesta sarjataulukosta sijalta kymmenen. Kymmenen peliä on tuottanut yhtä monta pistettä neljän voiton ja kuuden tappion myötä. Juoksusuhde joukkueella on kuitenkin reilusti miinuksella, sillä tehtyjä juoksuja on kasassa 50 ja päästettyjä juoksuja. Lyöjätilastossa Jussi Partanen on jakamassa Brandtin kanssa kuudetta sijaa 17 lyödyllä, etenijätilastossa Jan Hankala on jaetulla sijalla seitsemän 13 tuodulla ja kärkilyöntitilastossa Ari Lankinen on sijalla yhdeksän 46 kärkilyönnillään. Joukkueen kakkospelinjohtaja Immo Rautiainen ei ole täysin tyytyväinen joukkueensa alkukauteen.
-Alkukausi ei ole sujunut pelillisesti täysin ennakkoajatuksien mukaisesti. Moni asia on mennyt eteenpäin, etenkin ulkopelissä, mutta kokonaisuutena olen ajatellut että pystymme pelaamaan selvästi paremmin kuin alkukaudesta olemme onnistuneet pelaamaan, Rautiainen arvioi.

Lauantain ottelusta Rautiainen odottaa jännittävää ja tasaista.
-Odotan tarkkaa ulkopeliä molemmilta joukkueilta, jonka seurauksena ottelusta on luvassa jännittävä ja tasainen kamppailu. Ottelu kääntyy paremmin sisäpelisuorituksissa onnistuvalle joukkueelle ja lauantaina uskon meidän tässä onnistuvan.

 

Kiri- Oulun Lippo lauantai 15.6. klo 16.00

Scroll to Top