Jyväskylän Kiri Logo

Kuva: Jiri Halttunen

ennakko: Kiri-kaMa

Lauantaina se sitten tapahtuu. Pesäpallon Ykköspesiksen miesten joukkue Jyväskylän Kiri pelaa ensimmäisen kotipelinsä uudella stadionilla Hippoksella – ja ennen kaikkea uudella alustalla. Kirillä tuntuma kenttään jo on, vieraaksi saapuva Kankaanpään Maila ei ehdi kenttää ihailla kun lämmittelyjen verran.

– Peli muuttuu. Pallo ei liiku samalla tavalla eikä läpilyönneille ole tilaa, Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen sanoo.

Eikä Miikka Matikka pääse lyömään pomppua vaihtolyöntinä.

– Ei, mutta on Miikalla varastossa muitakin vaihtolyöntejä.

Taneli Lassila jatkaa Kirin lukkarina ja Elias Elonheimo pelaa kolmannen pelinsä pienellä aikaa, kun hän torstaina oli avittamassa Kirijunnut voittoon Suomensarjan pelissä. Ville Vierimaa jatkaa etenijäjokerina.

– Pieniä muutoksia voi lyöntijärjestykseen tulla. Avainasia on, että saadaan KaMan kärki, ykkönen, kakkonen ja kolmonen kuriin. Ovat luoneet paljon tilanteita ja niistä juoksuja. Pitää iskeä heidän kärkeensä, Karttunen sanoo.

Ja mitä jäi hampaankoloon edellisestä KaMa-pelistä, jossa vähintäänkin omalaatuisella tavalla tuomarit sekoittivat Kirin pelin. Karttunen itse lensi pihalle punaisen kortin saattelemana.

– Positiivisella tavalla jäi hampaankoloon. Sovittiin poikien kanssa, että ei hävitä heille enää tällä kaudella.

Tuon kiistanalaisen ottelun KaMa voitti 2-0 (5-3, 5-4) mutta tosiasiassa Kiri sitä peliä hallitsi ja olisi ansainnut voiton. Nyt on lauantaina mahdollisuus kuitata tuo tappio ja ottaa kolme pistettä ottelussa, joka alkaa Hippoksella kello 17.

KaMalla on sarjassa 20 pistettä, Kirillä 13. Se kolmastoista pelaaja voi lauantaina olla jyväskyläläinen pesisyleisö, joka kansoittaa uuden stadionin lehterit.

Ottelun näkee myös Ruutu-palvelussa mutta pesishän on parasta paikan päällä.

Scroll to Top