Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: Kiri-hp

Jyväskylän Kirin miesten Ykköspesiskauden runkosarja on kahta ottelua vaille finaalissa. Jäljellä ovat ottelut Haminan Palloilijoita vastaan tiistaina ja Kannuksen Uraa vastaan lauantaina. Molemmat ottelut pelataan kotoisasti Hippoksella.

Alemman loppusarjan viime hetken välttäminen on ollut kiriläisillä omissa käsissä jo muutaman kierroksen verran eikä tilanne ole siitä
muuttunut. Hamina pelasi maanantaina ja tulee Hippokselle sarjajohtajana voitettuaan Kouvolan 2-0.

Kannuksen Ura taas saattaa olla ulkona ylemmän loppusarjan peleistä lauantaina, joten kutkuttava tulee runkosarjan lopusta, jossa Kiri, Simon Kiri, Seinäjoen Maila-Jussit ja Kouvolan Pallonlyöjät pyrkivät välttämään alemman loppusarjan pudotuspelit.

Kiri lähtee Haminaa vastaan levänneenä, kun Itä-Länsi-viikonloppuna ei pelattu sarjoja. “Vapaan ajan” kiriläiset ovat käyttäneet muun muassa (itse)tutkiskeluun: mistä löytää peli-ilo ratkaisupeleihin, jotta tälle kaudelle saavutettu Ykköspesiksen paikka säilytetään ja päästään ponnistamaan niihin toisenlaisiin pudotuspeleihin ensi kaudella.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen tekee ainakin yhden muutoksen pelaavaan ulkopelikokoonpanoon. Lasse Saraluoto siirtyy kakkoskoppariksi ja Jere Paananen tulee linjaan. Taakse haetaan heittovoimaa ja linjaan sähäkkyyttä.

– Peli-ilon löytämiseksi tässä on tehty töitä. Kaikki muu on kondiksessa ja pelillisesti ei hävitä yhtään Haminalle. Tiedetään kyllä, mistä sieltä ne juoksut saa, vaikka ehjästi on lyöntivoimainen Hamina pelannut. Meidän täytyy lisäksi saada omat etenijät aktiivisiksi, Karttunen kertoo.

Ottelu aurinkoisella Hippoksella alkaa tiistaina kello 18. Loppukaudesta tiedetään varmuudella vain se, että Semmarit kohdataan Hippoksella perjantaina kello 19 ja Kannuksen Ura lauantaina kello 15. Näistä vain Semmareiden otteita ei voi seurata Ruutu-palvelusta, niiden seuraamiseen on syytä ostaa konserttiliput.

Scroll to Top