Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: Kiri-apv

Miesten pesäpallon Ykköspesiksen tiistaisessa ottelussa Hippoksella asetelmat ovat selkeät. Jyväskylän Kiri hakee kolmea pistettä tai ainakin voittoa Alavuden Peli-Veikoista välttääkseen alemman loppusarjan, APV:n kohtalona sen sijaan on jo varmuudella alempi loppusarja.

Läpihuutojuttu ottelu ei kuitenkaan Kirille ole, sillä APV pystyy parhaimmillaan kiusaamaan parempiaan.

– Joukkueessa on pari Kortehistoa, jotka ovat ihan pelimiehiä, hyviä juoksijoita (Veeti ykkösetenijä ja Atte jokeri). Jos Jaakko Erkkilä ei pysty pelamaan, on se iso heikennys Alavudelle. Mutta on siellä kokeneita, Superissakin pelanneita kavereita, Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen ennakoi.

Alavuden ongelma kaudella on ollut lyöntivoiman puute. Joukkue on tehnyt vähiten juoksuja sarjassa (73), kun niitä Kirillä on 129. Vastaavasti on hyvä muistaa, että APV on antanut 148 juoksua, Kiri 151.

– Heidän kotikenttänsä on ahdas, joten kyllä heidän ulkokenttänsä on vuotanut. Jos he eivät saa tiistaina kovia lyöntejä toimimaan, niin ovat vaikeuksissa, Karttunen kertoi.

Kirin leirissä tilanne ja tunnelma on hyvä Simon Kirin kaadon jälkeen. Maanantaina joukkue treenasi ja palaveerasi juuri Alavus mielessä. Lasse Saraluoto palaa kokoonpanoon ja Jani Raamista tulee kakkospelinjohtaja.

Ottelu Hippoksella alkaa kello 18. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta mutta oikeaan pesistunnelmaan pääsee vain paikan päällä. Jos Kiri ottaa kolme pistettä, se nousee sarjassa jo seitsemänneksi, koska Kiri-APV on tiistaina miesten Ykköspesiksen ainoa ottelu.

Scroll to Top