Jyväskylän Kiri Logo

ennakko: Hp - Kiri

Jyväskylän Kirin kuuden ottelun vieraspeliputki miesten pesäpallon Ykköspesiksessä päättyy keskiviikkona Haminassa, kun paikallinen Palloilijat kohtaa erinomaisen vireen saavuttaneen Kirin kotonaan kello 18.

Kiri on joutunut pelaamaan vieraissa odottaessaan uuden pesäpallostadionin valmistumista Hippokselle. Kahdessa viimeisessä vieraspelissä Kiri on saalistanut täydet kuusi pistettä Loimaalta ja Kouvolalta.

Haminassa pisteet ovat kovassa, kun sarjan kolmosena oleva Haminan Palloilijat saa kaikki pelaajansa ensimmäistä kertaa koko kaudella rosteriin.

Meillä on ollut poikia armeijassa, joten joka pelistä on puuttunut sellaiset 3-4 pelaajaa. Nyt saadaan kaikki peliin, joten odotan pelin parantuvan. Pisteitä on tullut ihan kivasti alkukaudesta, mutta itse pelissä on vielä paljon parannettavaa, pelinjohtaja Jukka Mäkinen kertoo.

Haminalla on yhdestätoista pelistä 21 pistettä, Kirillä kymmenestä pelistä 13. Hamina kuuluu niihin joukkueisiin ja seuroihin, joka hamuaa sarjaporrasta ylemmäksi.

– Katsotaan sitten, missä mennään syksyllä, Mäkinen kuittasi spekulaatiot sarjanoususta tässä vaiheessa kautta.

Mäkinen on katsonut Kirin pelejä tallenteilta ja tietää joukkueen vaarallisuuden.

– (Miikka) Matikka pomputtaa hyvin tilanteita ja (Taneli) Lassila on yksi sarjan parhaista mailanvarressa. Jos keli on lämmin ja kuiva, pallo kulkee hyvin. Voisin ennustaa juoksurikasta ottelua, mutta kun niin sanon, niin varmasti peli päättyy pieniin numeroihin, Jukka Mäkinen sanoo.

Kirin pelinjohtajaksi kahden huilipelin jälkeen palaava Jukka Karttunen tietää, että Haminan kenttä on avara ja kimmoisa.

– Läpilyöntejä tulee varmasti. Haminalla on yksi sarjan parhaimmista kotiuttajajokereista (Joosua Rättö) mutta ei se mikään nopea joukkue ole. Lisäksi heillä kuuluu olevan lukkariongelmaa. Mutta on joukkue yksi sarjan voittajasuosikeista.

Mikäs on Kirin terveys- ja muu tilanne?

– On käyty hakemassa tuntumaa uuteen stadioniin ja karisteltu juhannusta jäsenistä. Tiistaina pidettiin palaveri tulevasta pelistä. (Ville) Vierimaa palaa jokeriksi loukkaantumisensa jälkeen ja on kovasti täynnä intoa, joten lasketaan mies irti. Hyvään suuntaan on joukkue menossa, ja henki on hyvä, Karttunen sanoo.

Kolme pistettä Haminasta olisi paitsi kova suoritus, myös jatkon kannalta erinomainen suoritus, koska ne pitäisivät Kirin iskuetäisyydellä sarjakärjestä. Mutta sarja on toisaalta vielä nuori…

Scroll to Top