Jyväskylän Kiri Logo

Elämä on laiffii!

Pesäpalloseura Jyväskylän Kiri muisti maanantaina mäkihyppääjälegenda Matti Nykästä Elämä on laiffii -musiikkinäytelmällä. Nykänen olisi täyttänyt maanantaina 60 vuotta.

Esitys Hippoksen uudella pesäpallostadionilla oli menestys. Katsojia oli lähes tuhat, ja yleisö antoi lopuksi esitykselle suosiotaan seisaaltaan. Stadionilta poistuneet tyytyväiset katsojat ja kuuntelijat kehuivat järjestäen näkemäänsä. Itse esityksen aikana musiikki sai aplodit, katsojat lähtivät mukaan rytmitaputuksiin ja vitseille naurettiin rätväkkäästi. Elämä on laiffii sai ensi-iltansa Ränssin Kievarin kesäteatterissa kesällä 2021. Nyt musiikkinäytelmä tuotiin tiivistettynä versiona, 2×45 minuutin esityksenä Hippokselle.

Musiikkinäytelmä kertoo Nykäsen elämästä pikkupojasta supertähdeksi. Jyväskylän Hiihtoseuraa edustanut Nykänen kuoli 55-vuotiaana vuonna 2019. Ansiokkaan mäkihyppyuran ohella hän saavutti laulajana yhden kultalevyn, jonka biisejä maanantaina kuultiin. Illassa raikuivat muun muassa Ehkä otin, ehkä en, Mäkikotka ja häkkilintu, Jokainen tsäänssi on mahdollisuus, V-tyyli sekä illan päätteeksi Elämä on laiffii.

Musiikinäytelmän oli käsikirjoittanut ja ohjannut Juse Venäläinen, musiikista vastasi Nykäsen hovimuusikkona toiminut Jussi Niemi, molemmat jyväskyläläisiä.

Illan ehkä yllättävin vieras Hippoksella oli Nykäsen leski Pia Nykänen, joka aiemmin päivällä julkaisi koskettavan päivityksen edesmenneen puolisonsa haudalta: “Paljon onnea taivaaseen Matti rakas. Muistathan juhlia siellä, senhän sie osaat.”

Kirin verkkotoimitus tapasi Pia Nykäsen puoliajalla.

– Koko ajan piti jännittää, tuleeko tippa linssiin ja esitys menee tunteisiin. Onhan se henkisesti vaikeaa kuunnella ja katsoa tätä. Etenkin, kun kuulee kappaleet, joita Matti tapasi laulaa kotona. Mutta ainakin ensimmäinen jakso nauratti enemmän kuin itketti. Katsotaan, miten käy toisella.

Muutoin Pia Nykänen kertoi, että Jyväskylä ehti tulla Matin kautta jonkin verran tutuksi. Nyt hän on lomalla ja kertoi, että kaikki on hyvin, pieniä vatsavaivoja lukuunottamatta.

Vaikka toisella jaksolla pääesiintyjän mikki hajosi osin, esitys pysyi hienosti ja jopa koskettavasti kasassa.

Osa yleisöstä kokoontui esityksen jälkeen Matti Nykästä kunnioittavalle Höyhen-patsaalle. Niin ikään osa yleisöstä huomasi, miten esityksen loppupuolella taivaalle ilmestyi sateenkari, jonka toinen pää oli Huhtasuolla…

Kiri on ensimmäinen tapahtumajärjestäjä, joka hyödynsi uutta pesäpallostadionia uudella tavalla. Seuraavaksi Kiri järjestää konsertin Semmarien kanssa 11. elokuuta.

Scroll to Top