Kiri 2023 rakentuu

Kiri julkaisi tänään odotetun ja kannattajien (Kirittäjien) puolelta kovasti toivotun jatkosopimuksen, kun 17-vuotias Kiri-Junioreiden kasvatti Niklas Moilanen solmi 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen.

”Sopimusta pidetään seurassa suuressa arvossa, koska ottajia olisi ollut kuuleman mukaan muuallakin. Niklas on ollut tällä kaudella yksi parhaista pelaajistamme – suoritusvarmuus tuon ikäiseksi talentiksi on käsittämättömän hyvä, eikä huonon ja hyvän päivän eroa ole käytännössä ollenkaan. Niklaksen sitoutuminen osoittaa myös sen, että olemme pystyneet luomaan seuraan puitteet ja uskottavan kehitysnäkymän nuoren pelaajan kehityspolulla”, kertoo seuran urheilupuolesta vastaava A-J Hirvonen.

”Jatkamme neuvotteluita nykyjoukkueen runkopelaajien kanssa sillä ajatuksella, että sarjataso ensi kaudeksi vaihtuu. Uusi stadion ja isot kehitysaskeleet erityisesti nuorten pelaajiemme osalta osaavassa valmennuksessa lisäävät kiinnostusta myös ulkopuolisten vahvistusten silmissä, mutta ymmärrettävästi uusien pelaajien sitouttaminen ei ennen sarjapaikan varmistumista ole kovin realistista”, Hirvonen jatkaa.

Kiri ilmoitti tänään myös käyttäneensä Noel Koivun ja Lauri Kurosen sopimuksissa olleet optiot kaudesta 2023. Noel Koivu on tullut C-ikäisenä pelaajana ryminällä sisään joukkueeseen, ottanut paikkansa niin kentällä kuin pukukopissa ja samanlaisen kehitysloikan ottaessaan pystyy pelaamaan ensi kaudella vielä suuremmassa roolissa kuin nyt. Noel jatkaa myös jääkiekkoa, joten kalenteri tulee olemaan täysi niin Noelilla kuin kuljettajina toimivilla vanhemmillakin.

Lauri Kuronen siirtyi viime syksynä Kiriin Ulvilan Pesä-Veikkojen ykköspesisjoukkueesta. Laurin nopeudella ja kypsällä, analyyttisella kokemuksella ylemmältä sarjatasolta tulee olemaan vielä suuri rooli vielä tämän syksyn tärkeissä peleissä sekä ensi kaudella uuden karhealla Hippoksella. Kaikkea ei ole vielä saatu tästä Eurajoen pikajunasta irti.

Edellä mainittujen sopimusten lisäksi aiemmin solmitut useampivuotiset sopimukset jatkuvat Taneli Lassilalla ja Luukas Poutasella. Tämän lisäksi optiovuosia on useassa sopimuksessa ja näiden osalta tilanne ratkeaa viimeistään alkusyksystä.