Turha koittaa, Kiri voittaa

Voitte toki näsäviisastella, että tietenkin voittaa, jos vastakkain on Kiri ja Kiri-Juniorit. Käytettäköön tässä otteluraportin paikalla julkaistavassa mukahauskassa, tositapahtumiin etäisesti viittaavassa romanttisessa draamakomediassa yksikkömuotoa urheilujoukkueesta Jyväskylän Kiri ja monikkomuotoja vierasjoukkueesta Jyväskylän Kiri-Juniorit. Hippoksella pelattiin siis torstaina pesäpalloa miesten suomensarjassa ja kotijoukkue Kiri vei sen komeasti 2 – 0 (9-1, 18-3).

Romanttinen draamaosuus
Draamaa koettiin jo pari vuorokautta ennen peliä, kun kovan yrityksen jälkeen pelinjohtajan perheessä todistettiin vihdoin positiivista testitulosta. Ei se covid kuitenkaan tartu teflonpintaan yhtään paremmin kuin pallot Kämärillä 90-luvulla räpylään, joten peruspelinjohtajalla jatkettiin eikä entistä LohiLadies-pelinjohtajalegendojen otatusta nähty. Onneksi. Onnittelut Karttusen perheeseen myös uudesta jatkosopimuksesta oranssiin paitaan sekä D-poikien pelisarjan Itä-Länsi-valinnasta. On unohtunut mainita. Niin se romantiikka… Tai ainakin isoja tunteita: itälohkon ehkä komein miespesäpalloilija Leppis ja Mursun Esa osoittivat niitä pelin jälkeen ja Jenkki suuteloi kentällä, josta paha miinus mittavaan ansioluetteloon. Koska vastakkainasettelun aika on ohi, Virkkusen – Mäkisen perheeseen ei saatu yrityksestä huolimatta draamaa/kränää aikaan, vaan läksivät käsittääksemme samalla autolla takaisin kohti Ääsjokea.

Komediaosuus
Ei nimetä komediaksi yksittäistä hetkeä tai hauskaa sattumusta, koska kentällä oli yli kaksi tuntia kivaa. Semmosta hyväntuulista, duurivoittoista rallattelua. Taustabiisinä voit hyräillä Meiju Suvaksen Keski-Suomeen tai vaihtoehtoisesti Sahurin Tähtipölyä ja pääset mukaan letkeään tunnelmaan. Hampaita vetää esiin väkisinkin.
Peli rullasi, keli oli aurinkoinen, mutta pilvinen ja makkarat myytiin loppuun. Kun tilastoja pelistä katselee, suorastaan naurattaa. Yksitoista pelaajaamme kirjasi tuotuja juoksuja, kymmenen pelaajaa lyötyjä. Kolmostilanteita 46 (vastustajalla 9), kärkilyöntiprosenttimme oli peräti 71.

Pelaajista voisi nostaa monta esiin, mutta nostan vain tärkeimmät:

 • Elonheimo 1+1 lyötyä, 4 tuotua, kärkkärit 8/10, ulkopeli siedettävä-
 • Raami 1 lyöty, 5 tuotua, kärkkärit 7/9, ulkopeli välttävä+
 • Carlson 2 lyötyä, 5 tuotua, kärkkärit 7/9, ulkopeli rimaa hipoen
 • Lassila 3 lyötyä, 3 tuotua, kärkkärit 6/10, ulkopeli vähän siihen suuntaan
 • Moilanen 5 lyötyä, 2 tuotua, kärkkärit 12/13, ulkopelissä näkymätön, ykköspalkinto nimellä
 • Hyvönen 1 lyöty, 1 tuotu, kärkkärit 3/ 4, kentän paras kaaripelaaja, ulkopelissäkin oli mukana
 • Karppanen 1 lyöty, 1 tuotu, kärkkärit 4/6, ei yhtään 3-jatkepalloa maisemiin
 • Yrjölä 4 lyötyä, ei tuonut yhtään, kärkkärit 7/9, saiko yhtään lyöntiä ulkopelissä, kakkospalkinto
 • Kuronen 1 lyöty, 3 tuotua, ulkopeli väkinäistä somejulkaisun ilmeestä päätellen
 • Väliheikki 2 lyötyä, 1 tuotu
 • Virkkunen ei yhtään lyötyä, 4 tuotua, kärkkärit 4/4
 • Saukkola 5 lyötyä + 1 näpyllä lyöty (ei lasketa, paitsi virallisissa tilastoissa), 1 tuotu

Ulkopeliarvosanoja laskee selkeästi se, että päästettyjen juoksujen keskiarvomme kohosi yli kolmen per peli. Sehän tarkoittaa sitä, että pitänee palata perusasioiden ääreen ja hinkata sunnuntaina alkavalla neljännellä kesätauollamme pelkästään heittodrillejä.
Kuten yllä olevasta listasta voi päätellä, meillä alkaa olla sisäpelissä laajuutta. Yksi virhe Kiteellä mailassa ja seuraava peli katsomossa. Korostettakoon, että Koivu on C-poikien Itä-Lännessä, eli hyllytys ei koske häntä vaan uimalakkimiestä.
Vastustajan paras oli ansaitusti pukukoppipaikkansa meidän kopissa säilyttänyt, alkukaudella Kirin riveissä pelannut Samuel Ratala. Julmat tolpat ja pari linkkua oikeaan paikkaan vaikeuttivat paikoin sisäpeliämme.

Sunnuntain ennakko
Otteluruuhkamme helpottaa siis sunnuntaina, kun kello 15.00 alkavassa mittelössä on ensin kohdattu Lahen Mailaveikot. Riku Rantanen kieroilee nykyään viuhkan varressa ja tuo Hippokselle kaudella alisuorittaneen, mutta yllätysvalmiin joukkueen. Ennakoidaan nyt tässä samalla vähän tulevaa ottelua – saanemme kokoonpanoon torstaina poissaolleen Mikko Holttisen. Noel Koivun osalta tarkistamme vielä myöhemmin, leijuuko Itä-Länsi-mies vielä menestyksessä takki auki vai saadaanko pelipaita napitettua kiinni.
Ottelussa on meillä vielä panosta – yhdellä pisteellä varmistamme itälohkon runkosarjan voiton ja jos liperiläinen matematiikan opetus on 1980-90-luvuilla osannut tähän lahoon päähän jotakin takoa, pistekeskiarvomme on kaksi pistettä saavutettuamme lukemissa, jolla kotietu pysyy nousukarsinnoissa maaliin saakka. Emme kuitenkaan jätä mitään sattuman (tai lahon matematiikkapään) varaan, vaan tavoittelemme puhdasta 2-0 -kotivoittoa ja hyvää fiilistä kesätaukoharjoituksiimme. Vastustaja tarvitsee kipeästi pisteitä päästäkseen kokemaan Hippoksen playoffs-hurmoksen syksymmällä, LMV on sarjassa kuudentena viisi pistettä pudotuspelipaikkaa jäljessä.

Tilastot